Gevaarlijke fotografie in Ierland

Gevaarlijke fotografie in Ierland

Fabienne Keijzer 1102 0
Fotograaf Spencer Cox uit zijn zorgen over de manier waarop toeristen zich gedragen bij de Moher Cliffs in Ierland. Mensen zetten hun leven op het spel om de mooiste foto’s te maken. Voor velen was het fataal.

Moher

De Klippen van Moher zijn een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Ierland. Deze klippen aan de Westkust van het land zijn wel 210 meter hoog en zijn erg stijl. Eronder kolkt de Noord Atlantische Oceaan. Het is een prachtig gezicht. Maar toeristen en fotografen hebben vaak niet door dat een foto maken een fatale afloop kan hebben.

Spencer Cox

Fotograaf Spencer Cox was ook in Ierland en bezocht deze klippen. Hij was enorm geshockeerd door het gedrag van toeristen en uitte zich op de website van Photography Life. Toeristen lijken de vele waarschuwingen te negeren, zo staat er een monument aan het begin van de trail waar overledenen herdacht worden, en er zijn veel waarschuwingsbordjes. Toch riskeren mensen hun leven en gaan buiten het pad op het randje van de klif staan. Deze foto heeft Cox genomen.

Gevaarlijke selfies 

Fotografen doen soms de meest bizarre dingen. Zo ook Angela Nikolau, die de meest gevaarlijke selfies ter wereld maakt. Lees het artikel hier.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne