Geruchten over Nikon D600 krijgen vorm

Julian 4180 9
Nikon komt mogelijk met een 'goedkope' fullframe-spiegelreflexcamera. De geruchten krijgen nu al wat concretere vormen. Zo zou deze D600 bijvoorbeeld geen focusmotor bevatten. Ook is er al een D600 schouderriem opgedoken.
Nikon D600 strap

Waarschijnlijk ontbeert een ingebouwde focusmotor op de Nikon D600. Je zou dan dus geen autofocus kunnen gebruiken met oudere objectieven, die niet over een eigen motor beschikken. Dat is ook het geval met de instapcamera's zoals de D3200 en D5100.

AF-S-objectieven

Of het weglaten van de motor een flinke kostenbesparing betekent is nog maar de vraag, het dwingt gebruikers wel om te kiezen voor de nieuwere AF-S-objectieven. Mogelijk gokt Nikon er op om met de verkoop van glaswerk meer te verdienen aan een goedkope fullframe-camera.

1500 dollar

De prijs zou volgens de geruchten erg laag kunnen liggen, mogelijk krijgt de camera een introductieprijs van 1500 dollar. De sensor zou een 24-megapixel fullframe-variant van Sony zijn, eerder werd een Sony-sensor met hetzelfde aantal pixels in de Nikon D3X gebruikt.

HD-video

Een filmfunctie zal niet ontbreken, de D600 krijgt vermoedelijk 'HD-video'. Welke resoluties, framerates en mogelijkheden zijn niet bekend. Het lijkt wel logisch dat Nikon de instapcamera een minder uitgebreide filmfunctie zal geven dan de D800. Dat zou kunnen door bijvoorbeeld hdmi-output en audi-out te laten vervallen.

Kitlens

Naast de camera komt er mogelijk ook een instapobjectief voor fullframe. Recent patenteerde Nikon een 24-70mm f/3.5-4.5 ontwerp, dit zou wel eens de kitlens van de nieuwe camera kunnen worden.

Photokina

Mogelijk zal Nikon de D600 op de Photokina in september 2012 presenteren. Foto's van de camera ontbreken nog, al is er wel een schouderriem met het typenummer te zien.

afbeelding van Anoniem

Is het nou zo moeilijk om eens een Fullframe camera te maken waarmee je niet kunt videofilmen.
Dit heren van de grote merken is voor u toch geen enkel probleem lijkt mij.
Er is een markt voor echt geloof mij maar, en in het aantal pixels hoeft u het niet eens zo zeer te zoeken.
Zo rond de 22 of 24 mega pixel lijkt mij meer dan voldoende.

afbeelding van Julian

Het feit dat je er mee kunt filmen hoeft toch geen nadeel te zijn? Als een camera live view heeft is het een kwestie van de firmware aanpassen en je kunt filmen. Nadelen voor het fotograferen heeft het niet.

afbeelding van Anoniem

Julian, vroeger had men ook geen foto camera's waarmee je kon filmen.
Ik ben best een voorstander vaan het digitale tijdperk maar niet alle verbeteringen zijn alleen maar vooruitgang.
Ik zelf bezit een Canon 300 f 2.8 IS L type 1 nu heb ik laats een test mogen uitvoeren met een type 2 maar om nou te zeggen dat hij veel scherper is, nou nee.
Dus ik blijf lekker bij mijn type 1.
Dit bedoel ik maar om aan te geven dat sommige onder ons niet gecharmeerd zijn van al die toeters en bellen.

afbeelding van Julian

Dan is het toch gewoon een kwestie van die functies niet gebruiken? Of een camera kopen zonder toeters en bellen. Noem een Sony A900, Sigma SD1. Ik heb nog geen camera gezien waarbij de filmfunctie ten koste ging van de fotofunctie.

Er worden prachtige dingen gemaakt met de filmfunctie van dslr-camera's. Het heeft deuren geopend voor low-budget-filmmakers die met kleine scherptediepte willen werken; journalisten die onopvallend op pad kunnen en reportages kunnen maken in hoge kwaliteit wat met broadcastcamera's nooit gelukt was.

Tijden veranderen. In deze multimediale samenleving komen fotografie en film dichter bij elkaar te liggen. Er is niets mis met je in het één of het ander specialiseren, maar dat zal de veranderende markt niet tegenhouden.

De nieuwe Canon 300mm f/2.8 IS L II is overigens wel een stuk lichter. Wellicht is dat voor jou niet relevant, voor een ander wellicht wel. Dat om maar een voorbeeld te geven dat verbetering heel persoonlijk kan zijn.

afbeelding van Mediawatcher

Man ... stik in je SLR's. Haast je vooral om nog toe te treden tot DSLR's binnen de periode dat ze hun huidige vorm behouden.

En vooral : wees eens realistisch kerel ! 'Er is een markt voor, geloof mij maar ...' is wel het meest ongelukkige dat je kon neertypen.

Waarom ? Omdat de RAW-beeldkwaliteit niet aangetast is geworden door de filmfunctie. Dus voor je nog een oerkreet loopt te preken ... denk na. Je wens is bij voorbaat een vervloekte zonder enig nut anno 2012. Het spijt me dan ook je de beste idiote quote van het jaar te moeten toekennen qua algemene itelligentie.

afbeelding van Anoniem

MediaWatcher Kijk eens onder je tafel, daar zie je een pakketje vastplakt zitten dat tikt als een klokje.
Zo mooi en vredig, als je het draadje door knip stop het met tikken en jij met mensen beledigen.

afbeelding van Anonymous

Uff, vorige post ook al. Snap nou toch eens dat het filmen een standaard is, en je er niet 'extra' voor betaald, en ook niet minder voor betaald als ze het weglaten, wat gewoonweg niet zal gebeuren.

afbeelding van Loek

Een FX camera waar ik mijn AF-D lenzen niet op kan gebruiken zou ik niet willen. Of hij nou kan filmen of niet.

afbeelding van Ricardo Boks

Prima camera, een sensor die zich bewezen heeft en met moderne lenzen wordt de AF-motor niet gemist.