Fujifilm FinePix XP90 Preview - all weather camera

Fujifilm FinePix XP90 Preview - all weather camera

Mark Moed 1730 0
De Fujifilm FinePix XP90 is een camera die je overal kunt gebruiken. Tijdens een duikavontuur, een skitocht of gewoon als het regent. We bespreken de camera in de Fujifilm FinePix XP90 Preview.

De cameramarkt is in een paar jaar behoorlijk veranderd. Serieuze fotografen werken nog steeds met een spiegelreflex of systeemcamera, maar de grote groep gelegenheids- en hobbyfotografen heeft de compactcamera ingeruild voor de fotograferende smartphone.

Stagnerende markt

Het gevolg is dat compactcamera's nauwelijks nog verkocht worden. Er zijn wel enkele uitzonderingen, zoals de compactcamera's met hoogwaardige specificaties, zoals een grote beeldsensor en een lichtsterk objectief. Compactcamera's met een enorm zoombereik, zoals de Nikon P900 lopen ook nog goed. En dat geldt ook voor de all weather camera's.

Fujifilm FinePix XP90 Review

Fujifilm FinePix XP90 Preview

Fujifilm heeft een nieuwe all weather uitgebracht. De Fujifilm FinePix XP90 is een kleine en lichte (203 gram) camera die je in werkelijk elke omstandigheid kunt gebruiken. De FinePix heeft geen moeite met een val van maximaal 1,75 meter hoogte, kan tot een diepte van 15 meter duiken en is in hoge mate afgedicht tegen zand, stof en water.

Fujifilm FinePix XP90 Review

60 beelden per seconde

De Fujifilm FinePix XP90 heeft een hoge seriesnelheid van 10 fps (bij volledige reolutie) en zelfs 60fps (bij 2 mp). Er zit een speciale serieknop op de achterkant van de camera, zodat je niet in het meu hoeft te zoeken naar de seriemodus.

Fujifilm FinePix XP90 Review

Advanced Filters

De Fujifilm FinePix XP90 heeft veel mogelijkheden, waaronder elf creatieve Advanced Filters, zoals Soft Focus, Fish Eye en HDR. Handig is ook de Interval Timer en de Time-Lapse functie, waarmee je fantastische effecten kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een versnelde zonsondergang of een ontluikende bloem.

Fujifilm FinePix XP90 Review

Wifi

De Fujifilm XP90 heeft een zoomlens met 28mm groothoek en 5x zoom.  Het lcd-scherm heeft een formaat van 3" en 920.000 beeldpunten. Met de wifi-functie kun je de camera op een smartphone of tablet aansluiten. Je kunt de camera dan vanaf het mobiele apparaat bedienen en de gemaakte opnames meteen delen op internet. Meer info vind je hier.

Hier en hier vind je meer informatie over nieuwe Fujifilm camera's.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark