10 jaar Richard en Martell

Fotograaf en naaktmodel werken 10 jaar samen, recreëren eerste shoot

Redactie DIGIFO... 2490 0
Een jubileum moet je vieren. Dat vinden ook Steve Richard en Kelly Martell. Tien jaar geleden werkten de twee voor het eerst samen en afgelopen december vierden ze dit tinnen jubileum met een recreatie van de fotoshoot waar het in 2006 allemaal mee begon.

Op 14 december 2006 vroeg Fine-Art fotograaf Steve Richard het model Kelly Martell mee te werken aan zijn 'table & chair' project. Hij was enorm onder de indruk van haar werkhouding en vroeg haar bij zijn volgende fotoshoot weer. De samenwerking beviel goed en Martell werd al snel het vaste model voor Richard en al zijn grote projecten sinds dien zijn samen met Martell gemaakt.

Op 14 december 2016, op de dag tien jaar na de eerste shoot, spraken Richard en Martell weer af om deze eerste shoot na te bootsen.

 

 

Lees ook: Verleidelijke vrouwen van Sean Archer
Lees ook: De Low Key naaktfoto's van Spiller

Steve Richard

Steve Richard is een Canadese fotograaf die al sinds zijn twaalfde bezig is met fotografie, maar hier heel lang alleen hobbymatig  mee bezig was. Zo'n twintig jaar geleden besloot hij het over een andere boeg te gooien, te baan op te zeggen en zich volledig te richten op fotografie.

Hoewel Richard volledig digitaal werkt, gaat hij bij elke shoot te werk alsof hij analoog werkt. Hij wil de foto zo perfect mogelijk maken 'in-camera' en achteraf minimaal bewerken.

Kijk voor meer werk van Steve Richard (met Kelly Martell) op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie