Expositie: Een ontmoeting met ISRAEL - Bobby Regensburg

Expositie: Een ontmoeting met ISRAEL - Bobby Regensburg

Mark Moed 1236 0
In juni 2015 vertrok de Nederlandse documentairefotograaf Bobby Regensburg naar Israël. Hij had geen verwachtingen, maar wel de hoop op mooie ontmoetingen en verhalen. En foto's natuurlijk. Vanaf 6 januari exposeert Regensburg de resulterende foto's in het ACEC gebouw in Apeldoorn.

Israël en de Palestijnse gebieden worden geteisterd door een wederzijdse angst en terreur tussen Joden en Palestijnen. Een oplossing voor dit complexe conflict lijkt nog ver weg. Intussen woedt er een mediaoorlog. Wat is de waarheid en wat is een leugen? De werkelijkheid zal ergens in het midden liggen.

Zwart-wit

De expositie 'Een ontmoeting met ISRAEL' laat beelden zien die voor media geen nieuwswaarde bevatten. Media tonen de uitzondering; Bobby Regensburg toont echter het alledaagse. Zijn reis naar Israël voert hem niet naar de oorlogsgebieden, maar naar de woonwijken. In juni 2015 stapte Regensburg op het vliegtuig richting Tel Aviv waarna hij per trein naar Haifa in het noorden reisde. Hier huurde hij een auto waarmee hij het land doorkruiste. En hij maakte foto's. Ongeënsceneerd. Rauw. Zwart-wit, zoals ons beeld van het conflict en het gebied is.

Informatie

De expositie Een ontmoeting met ISRAEL loopt van 6 januari 2016 tot 7 februari 2016. ACEC gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn. Gratis entree. Meer informatie vind je hier.

Expositie: Een ontmoeting met ISRAEL - Bobby Regensburg

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark