Drone redt man en hond uit overstroomd gebied

Drone redt man en hond uit overstroomd gebied

Fabienne Keijzer 2137 0
Orkaan Matthew heeft in de Amerikaanse staat North Carolina al achttien levens geëist. Dat hadden er negentien en een hondenleven kunnen zijn als deze drone niet was langs gevlogen.

Drone 

Een Amerikaanse videograaf plaatste afgelopen zondag een still van een video op zijn Instagram- en Twitter-account waarop je een overstroomd gebied in North Carolina ziet. Hij wilde met zijn drone de ravage in beeld brengen die de orkaan heeft aangebracht. Op de still van de video is te zien dat in het dorpje Hope Mills bijna geen huizen meer boven water staan. Je ziet eigenlijk alleen de daken nog boven het bruine water uitsteken. 

drone matthew

© Quavas Hart / @imsofirst 
Craig Williams reageert op Twitter: 

Opgesloten 

Een man op Twitter zag de video voorbij komen en zag tot zijn grote schrik het huis van zijn broer. De man, Craig Williams, reageerde meteen op de video. Hij vertelde dat zijn broer opgesloten zat op de bovenste verdieping van het huis, samen met zijn oude hond. Quavas Hart, de man verantwoordelijk voor de drone-beelden, nam meteen contact op met Craig. Samen hebben ze de hulpdiensten ingelicht en een reddingsactie gecoördineerd om de broer van Williams te redden. En dat is gelukt! Ook daar maakte Hart een video van met zijn drone. 
Het ruwe materiaal wat hij met zijn drone heeft gefilmd staat op zijn YouTube-kanaal. Vanaf ongeveer 3:15 min zie je de reddingsactie. 

Crowdfunding 

Craig Williams heeft zijn verhaal gedeeld via de crowdfunding-website GoFundMe en hoopt geld op te halen voor zijn broer en z’n hond. Ze hebben zowat alles verloren door orkaan Matthew. Al het geld gaat naar Chris zodat hij en zijn hond weer een leven kunnen opbouwen. Lees het hele verhaal van Craig Williams hier.


Lees ook: Deze perfecte drone foto is puur toeval

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne