DIGIFOTO Pro wederom succesvol uit test

Redactie 1503 0
Net als vorig jaar is DIGIFOTO Pro ook in de tweede editie van de Grote Fotobladentest van de Fotografiefilosofen positief beoordeeld. Ze noemen het blad 'geschikt voor de fotograaf met een brede belangstelling', waarbij de diepgang groot is.

Het onafhankelijke onderzoek van de Fotografiefilosofen richt zich op de gangbare Nederlandstalige fotografietijdschriften in Nederland, met uitzondering van het Engelstalige GUP. Naast DIGIFOTO Pro en GUP onderzochten de fotografie-enthousiastelingen ook Photo Digitaal, Camera Magazine, Fotografie, Chip Foto-Video, Zoom, Shoot en Focus. Hierbij hebben ze gelet op  de inhoud, prijs-kwaliteitsverhouding, het niveau en de houdbaarheid van het blad.

Brede belangstelling

Omdat de test wordt gebaseerd op een enkele editie, zijn de conclusies getrokken na het lezen DIGIFOTO Pro editie 4/2010. De testers van de Fotografiefilosofen waren zeer te spreken over het tijdschrift: 'DIGIFOTO Pro is geschikt voor de fotograaf met een brede belangstelling, maar de diepgang is hier door de hogere fotografische kwaliteit toch wat groter. DIGIFOTO Pro biedt steevast veel te kijken, veel te lezen en dat op een behoorlijk niveau: dit blad biedt echt waar voor je geld', is de conclusie. Daarnaast noemen ze de houdbaarheid van DIGIFOTO Pro prima, waarbij we dezelfde score behalen als GUP en Focus.

Buitenbeentje

Omdat DIGIFOTO Pro maar vier keer per jaar verschijnt (plus twee specials), zijn we volgens de Fotografiefilosofen een buitenbeentje. Onze opmaak wordt 'fraai' genoemd, terwijl de testers het een kwestie van smaak vinden of je ons wat mattere papier mooi vindt. 'Er komen in DIGIFOTO Pro relatief veel fotografen aan het woord, met veel mooi en verzorgd fotowerk. Het valt op dat bij de cameratests ook nog eens goede foto's staan; het blijft hier niet bij een weinig zeggende test-afbeelding.'

Reclame

Het enige minpuntje is de reclame, maar die compenseren we door het aantal pagina's: DIGIFOTO Pro bevat een wat hoger percentage reclame, maar het absolute aantal pagina's is ook groter, waardoor er toch meer redactiepagina's overblijven.' De topscore van prijs per redactionele pagina en onze eerste plaats in de ranglijst 'prijs per redactionele pagina' hebben we moeten we afstaan aan Chip Foto-Video, door ons stuntwerk met advertorials. Ondanks dat het aantal pagina's met acht verminderd is, besluiten de Fotografiefilosofen toch met de stelling dat  DIGIFOTO Pro een 'lekker dik blad' is.

Hoogste houdbaarheid

Het onderzoek stelt verder dat DIGIFOTO Pro een 'goed blad levert van een in het algemeen goed niveau, en vooral: fotografie. Waar voor je geld, goed lees- en kijkvoer; een goede oriëntatie in de fotowereld.' Het gehele, twintig pagina tellende rapport is te lezen en te downloaden vanaf de website van de Fotografiefilosofen. Hieronder valt het keuzeadvies van hun te lezen, waarin te zien is dat DIGIFOTO Pro voor gevorderden met een brede interesse inderdaad het juiste blad is, met de hoogste houdbaarheid.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie