DIGIFOTO Pro 3.2014 - Nu in de kiosk

Julian 4266 0
In deze editie lees je alles over portretobjectieven, een interview met Tour de France-fotograaf Bas Czerwinski en vertelt Ad Nuis over zijn avonturen in Azerbeidzjan. Daarnaast uitgebreide reviews van de Nikon D810, Sigma dp2 Quattro, Canon EF 16-35mm f/4L IS USM en meer.

DIGIFOTO Pro 3.2014 ligt nu in de winkels. Het magazine staat weer bomvol interviews met bekende fotografen en nieuwe talenten, uitgebreide achtergronden, reviews van de nieuwste apparatuur.

Achter de schermen bij de Tour de France met Bas Czerwinski

De Tour de France is een van de grootste sportevenementen ter wereld. ANP-fotograaf Bas Czerwinski beleefde de ronde van 2014 als fotograaf. Hij vertelt je alles over het wereldje en uiteraard komen zijn foto's uitgebreid aan bod.

Foto © ANP / Bas Czerwinski
Foto © ANP / Bas Czerwinski

Reviews: Nikon D810 en Sigma dp2 Quattro

We voelen de opvolger van de D800(E) aan de tand. In grote lijnen is de Nikon D810 gelijk aan zijn voorgangers. Kijk je naar de details, dan zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd. Wat betekent dat in de praktijk? We zoeken het uit.

Ook testen we Sigma's nieuwe dp2 Quattro. De camera heeft niet alleen een bijzondere behuizing, ook de techniek is verre van 'gewoon'. Hoe presteert de nieuwe Quattro-sensor? Je leest het in onze review.

Oog in oog met de bruine beer

Natuurfotograaf Michael Kuijl verbleef deze zomer in het Katman National Park, een onherbergzaam natuurreservaat in Alaska. Een ideale plek om bruine beren te fotograferen. Hoe is het om oog in oog te staan met deze magnifieke dieren? Michael deelt zijn ervaringen.

Foto: Michael Kuijl
Foto © Michael Kuijl

Objectieven

Benieuwd naar de prestaties van de Canon EF 16-35mm f/4L IS USM? In deze editie lees je onze bevindingen. Ook voelen we de Tamron 28-300mm f/3.5-6.3 Di VC PZD aan de tand, een superzoom voor fullframe-camera's.

Ad Nuis - Oil & Paradise

Voor zijn project 'Oil & Paradise' verbleef Ad Nuis tien keer een maand lang in Azerbeidzjan. Hij fotografeerde er de enorme tegenstellingen. Het resultaat omschrijft hij zelf als: 'geopolitiek op Champions League-niveau, maar ook een vakantieboek waar je keihard om kunt lachen.'

Foto © Ad Nuis
Foto © Ad Nuis

Camera's bouwen van scanners en keukenkastjes

David Smeulers is deze editie de 'Specialist' die we interviewen. Hij experimenteert er veelvuldig op los en maakt van allerlei materialen zelf de meest ingenieuze camera's. Van een eenvoudige pinhole tot een A3-scancamera.

David Smeulders
Foto © David Smeulders

Portretobjectieven

We duiken in de wereld van de portretobjectieven. Welke eigenschappen zijn belangrijk, wat is het ideale brandpunt en hoe zit dat met de verschillende sensormaten? We laten je zien hoe het brandpunt bepalend is voor het perspectief en leggen je alles uit over scherptediepte bij verschillende sensormaten.

Monitoren

Wie zijn foto's kritisch wil bekijken en bewerken kan niet om een goede monitor heen. We voelen twee nieuwe schermen aan de tand met interessante specificaties: de Eizo ColorEdge CG247 met ingebouwde colorimeter die zichzelf kalibreert en de LG 34UM95, een superbreedbeeldscherm met 21:9-verhouding en hoge resolutie van 3440x1440 pixels.

En nog veel meer...

Naast bovenstaande onderwerpen vind je in DIGIFOTO Pro 3.2014 nog meer inspirerende foto's en interviews. Zo spreken we Pim Geerts over zijn straatfotografie. Tom Verbruggen fotografeert in conflictgebieden en toont zijn werk in de Portfolio-rubriek. Ook bevat deze editie weer fraai werk uit onze lezersgallery en vertelt de winnaar van de fotowedstrijd 'Spiegeling' het verhaal achter zijn winnende foto.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 2.2014 ligt nu in de kiosk. Voor 5,95 euro haal je 'm in huis. Ontvang je onze magazines liever direct in huis? Neem dan een abonnement! Je kunt deze editie (of voorgaande nummers) ook los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

DIGIFOTO Pro 3.2014