Nu in de kiosk: DIGIFOTO Pro 2.2013

DIGIFOTO Pro 2.2013 nu in de kiosk

Julian 9472 2
Een exclusieve kijk achter de schermen bij de Belgische sensorfabrikant CMOSIS, een roadtrip met de nieuwe Leica M, een uitgebreid interview met topfotograaf Carli Hermès en 32 pagina's met álles over landschapsfotografie. Dat en nog veel meer, lees je in DIGIFOTO Pro 2.2013!

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om 140 pagina's te vullen met exclusieve en inspirerende content. Wat kun je verwachten van deze editie? Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten:

Special: Landschapsfotografie

In deze editie duiken we diep in het thema landschapsfotografie. Sander Poppe geeft heldere uitleg in een masterclass Landschapsfotografie. Hij laat je zien hoe je met filters perfecte resultaten behaalt.

Sander Poppe
Foto © Sander Poppe

We interviewen astronaut André Kuipers, die het landschap vanuit de ruimte fotografeerde met diverse Nikkor-objectieven aan boord van het ISS. Dat levert abstracte en spectaculaire beelden op en boeiende verhalen over het leven op honderden kilometers afstand van de aarde.

NASA ESA
Landschapsfotografie vanuit de ruimte - Foto © NASA / ESA

Ook gaan we in gesprek met Arjen Schmitz. Met vijftig kilo aan apparatuur (een technische camera en toebehoren) begeeft hij zich in de betonjungle van Hong Kong, waar hij het stadslandschap fotografeert.

Statieventest

Een goed statief mag niet ontbreken in de uitrusting van de landschapsfotograaf. Driepoten komen in vele soorten en maten. Wij kijken dit keer wat je kunt krijgen in de prijsklasse tot zo'n 350 euro.

Interview: Carli Hermès

We hebben Carli Hermès gestrikt voor een uitgebreid interview. Deze Nederlandse topfotograaf geniet internationale bekendheid. Hij fotografeerde reclamecampagnes voor grote merken (o.a. Martini, Sony, BMW, Suit Supply, Mercedes Benz), modereportages voor tal van toonaangevende bladen (ELLE, Playboy, etc) en portretteert regelmatig internationale beroemdheden. In deze editie kom je alles over hem en zijn werk te weten.

Carli Hermes
Foto © Carli Hermès

Roadtrip met de nieuwe Leica M

De Leica M is een bijzondere camera. Dat vraagt om een bijzondere test. We besloten er een roadtrip van te maken: van onze redactie naar Antwerpen, waar het hoofdkantoor van CMOSIS gevestigd is. Deze Belgische sensorfabrikant is verantwoordelijk voor de sensor in de nieuwe M. Onderweg fotograferen we op diverse plaatsen en voelen we de nieuwe Leica aan de tand.

Achter de schermen bij CMOSIS

Eenmaal aangekomen bij CMOSIS krijgen we een kijkje achter de schermen. We spreken met Guy Meynants, een van de oprichters van de Belgische sensorfabrikant en de man achter de 24-megapixel fullframe-sensor van de nieuwe Leica M.

Guy Meynants
Guy Meynants, een van de oprichters van het Belgische CMOSIS, geeft ons uitleg over de sensor die ze voor de nieuwe Leica M maakten.

Bijzondere objectieven

De afgelopen tijd hebben we diverse bijzondere objectieven aan de tand gevoeld. In deze editie lees je ons oordeel. Over de Sigma 18-35mm f/1.8 schreven we al één en ander op de website. Bekijk de cover van deze editie en je kunt wel raden dat we enthousiast zijn. Uiteraard lees je in onze review waarom.

Sigma 18-35mm f/1.8

Naast de lichtsterkste zoom ooit testen we in deze ook deze objectieven:

  • Samyang 24mm f/3.5 tilt-shift
  • Carl Zeiss Touit 12/2.8 en 32/1.8
  • Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x
  • AF-S Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR II

Talent en inspiratie

Uiteraard komt ook weer werk uit onze eigen lezersgallery aan bod in de Spotlight-rubriek. Daarnaast vind je diverse interviews met fotografen uit binnen en buitenland in deze editie. Ook nemen we weer een kijkje achter de schermen bij de productie van De Nieuwe Wildernis.

Dat en meer...

Bovenstaande en nog veel meer, lees je in DIGIFOTO Pro 2.2013. Deze editie ligt vanaf zaterdag 29 juni in de kiosk (met een beetje mazzel kun je 'm vrijdag 28 al scoren!). Liever thuis ontvangen? Neem dan een abonnement! Voor 29,75 euro krijg je zes edities thuisgestuurd.

DIGIFOTO Pro 2.2013

afbeelding van Anonymous

Als jullie cover nog lelijker kan, dan graag. Ohja, had Shutr niet een interview met Carli Hermès in haar vorige editie? Lekker origineel.

afbeelding van Anonymous

Wees eens vrolijk! :)