DIGIFOTO Pro 2.2011 - nu in de kiosk

Julian 5192 0
Je tablet als fotografiegereedschap, interviews met topfotografen, ruimtefoto's van de NASA, het verhaal achter Impossible, een review van de Fuji X100: dat en nog veel meer lees je in onze nieuwste editie.

Special: Reisfotografie

Geen standaard vakantiefoto's. Nee, het thema reisfotografie pakten we beet voor een interview met Vincent van de Wijngaard. Hij vertelt over zijn zoektocht naar de perfecte combinatie tussen reis- en straatfotografie. Ook onderzoeken we het nut van de tablet als tool voor fotografen. Daaruit blijkt dat de iPad eigenlijk best wel handig is om op vakantie een strakke fotoblog in elkaar te draaien! Wij vertellen je hoe, waarmee en waarom. Ook de alternatieven voor Android komen aan bod.

Impossible

Eerder zag je op onze website al de film die we achter de schermen maakten bij de Impossible-fabriek in Enschede. Nu krijg je ook de kans om het verhaal te lezen achter de wonderbaarlijke wederopstanding van de instant-film. Adré Bosman, een van de oprichters vertelt over het moeizame begin, de huidige stand van zaken en de toekomst.

Ruimtefotografie

Hoewel de eerste stappen op de maan met een Hasselblad werd vastgelegd, ruilde de NASA het Zweedse merk niet veel later in voor Nikon. Nog steeds fotografeert de Amerikaanse ruimteorganisatie met Nikon-camera's. We onderzochten de geschiedenis van de camerafabrikant met de NASA en laten je zien wat voor spectaculaire beelden dat opleverde.

Reviews

In de Impossible-fabriek leefden we ons uit met de Fujifilm X100. Uiteraard penden we onze ervaringen met de langverwachte camera ook op papier met een uitgebreide review als gevolg. Daarnaast voelden we de Nikon D5100 aan de tand en schroefden we de Canon 70-300mm f/4-5.6L IS USM en de Tokina 16-28mm F2.8 AT-X Pro FX op onze camera's. Flitsexpert Gerard Henninger lieten we spelen met de Elinchrom RQ Ringflash ECO. Hij laat zien wat je er mee kan en geeft zijn deskundige oordeel.

Interviews

Malou van Breevoort laat zien dat je met talent, een gedegen opleiding en een gezonde instelling heel ver kunt komen. De Fotoacademie stoomde haar klaar voor een succesvolle carrière in de commerciële fotografie, waarin ze overigens prima haar eigen ei in kwijt kan. Haar werk siert ook de cover van deze editie.

We gingen in gesprek met Willem Poelstra. Vier keer viel hij in de prijzen bij de Zilveren Camera. En dat terwijl de 55-jarige documentairefotograaf eigenlijk pas laat met fotografie begon. Niet alleen zijn werk is bijzonder indringend, ook zijn persoonlijke verhaal is bijzonder.

Veel meer

Uiteraard is dat niet alles. Je ziet het resultaat van onze fotowedstrijd 'snelheid', met de prijswinnaars gingen we langs bij de Donkervoort-fabriek voor een reportage. We hebben weer nieuw talent uitgezocht en we onderzochten de stand van zaken in de fotojournalistiek. Dat en nóg meer lees je nu allemaal in DIGIFOTO Pro 2.2011.

Cover DIGIFOTO Pro 2.2011