Nu in de kiosk: DIGIFOTO Pro 1.2013

DIGIFOTO Pro 1.2013 - Nu in de kiosk

Julian 7697 2
Na de eerste Masterclass-editie van het jaar is het nu de beurt aan de eerste reguliere editie van DIGIFOTO Pro. 140 pagina's vol inspiratie, techniek, interviews en nog veel meer, liggen op je te wachten in de kiosk.

Wat kun je zoals verwachten in deze editie? Een overzicht van de onderwerpen:

Interview: Jeroen Hofman

Jeroen Hofman is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een zeer succesvolle Nederlandse fotograaf. Wil je succesvol fotograaf worden in deze tijden, dan zul je een sterk 'merk' in de markt moeten zetten. Het merk dat ben jij. Jeroen Hofman vertelt daar alles over in een uitgebreid interview.

Jeroen Hofman
Foto © Jeroen Hofman - Uit de serie Playground

Masterclass: Werken met reflectieschermen

Denk je aan fashionfotografie, dan denk je aan flitsers. Deze keer laten we de flitsers thuis en laat Vincent Kos je zien wat je met natuurlijk licht kunt bereiken in combinatie met reflectieschermen. In de uitgebreide Masterclass tonen we zowel het resultaat als 'achter-de-schermen'-foto's en schetsen we de lichtopstellingen.

Reflectieschermen
Fashion zonder flitsers!

Review: Nikon D7100 en Fujifilm X100S

We voelen twee gloednieuwe camera's aan de tand. De D7100 is het nieuwe aps-c-topmodel van Nikon en we kunnen er niet om heen: het is de beste aps-c-camera van het moment. Waarom? Dat lees je in onze uitgebreide review.

Ook gingen we op stap met de Fujifilm X100S, de opvolger van de populaire X100. Fujifilm heeft de camera op héél veel punten aangepakt. Wat dat oplevert, lees je in deze editie.

Fujifilm X100S

Kodachrome-portretten uit de Tweede Wereldoorlog

We duiken de geschiedenis in en laten je het werk zien van Alfred T. Palmer. Deze Amerikaanse fotograaf maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog prachtige portretten op grootformaat Kodrachrome-film. Zijn foto's geven een uniek beeld van vrouwelijke arbeiders in de oorlogsindustrie.

Alfred T Palmer
Foto © Alfred T. Palmer

Camera, Actie!

Denk je aan actiecamera's, dan denk je aan GoPro. Er zijn echter meer kapers op de kust. In deze editie vergelijken we de nieuwste actiecamera's, die steeds betere kwaliteit bieden. Ook geven we tips hoe je zelf spectaculaire actievideo's maakt en welke accessoires je daarbij kunnen helpen.

Carl Zeiss 135mm f/2.0Vijf lichtsterke primes

Ga je voor ultieme beeldkwaliteit, dan kies je voor een objectief met vast brandpunt. Voor deze editie voelden we vijf lichtsterke primes aan de tand, dat heeft geresulteerd in uitgebreide reviews van onderstaande objectieven:

  • Samyang 24mm f/1.4
  • Nikon AF-S Nikkor 28mm f/1.8
  • Sigma 30mm f/1.4 Art
  • Canon EF 35mm f/2 IS
  • Carl Zeiss 135mm f/2

En nog veel meer...

Naast bovenstaande onderwerpen bevat DIGIFOTO Pro 1.2013 nog veel meer artikelen. Zo spreken we uitgebreid met Edwin Giesbers over natuurfotografie in Nederland en zijn 'geheime test' met de nieuwe AF-S Nikkor 80-400 VR. We nemen weer een kijkje achter de schermen bij De Nieuwe Wildernis, dit keer kijken we naar de objectieven die gebruikt worden voor de opname van de natuurfilm in de Oostvaardersplassen. Uiteraard krijg je weer mooi werk te zien van lezers in de Spotlight-rubriek en hebben we weer een hele vette fotowedstrijd voor jullie in petto.

Edwin Giesbers
Foto © Edwin Giesbers

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 1.2013 ligt nu in de kiosk. Je haalt 'm in huis voor 5,95 euro. Liever DIGIFOTO Pro thuis op de deurmat ontvangen? Neem dan een abonnement! Voor 29,75 euro ontvang je zes edities per jaar.

DIGIFOTO Pro Cover 1.2013

afbeelding van Vincent Kos

Ha wat leuk, ben benieuwd naar het eindresultaat van ons artikel!

afbeelding van Anonymous

jeej, als een D7100 eigenaar lijkt me dit een heel interesant nummer :D