27-inch touchscreen-monitor van Dell

Dell Canvas: concurrent van de Microsoft Surface Studio?

Fabienne Keijzer 1203 0
In oktober 2016 introduceerde Microsoft de Surface Studio. Een unieke all-in-one pc, uitermate geschikt voor beoefenaars van creatieve beroepen. Maar nu komt Dell met een interessante concurrent: de Dell Canvas.

Dell gaat de strijd aan met Microsoft en introduceert Canvas: 27-inch touchscreen-monitor

Dell gaat de strijd aan met Microsoft, die afgelopen oktober hoge ogen gooide met de introductie van de Surface Studio: een all-in-one pc die alles bevat voor het beoefenen van een creatief beroep. De Dell Canvas is echter geen pc, maar een 27 inch touchscreen-monitor die ook plat kan worden gebruikt. De monitor heeft een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en is voorzien van supersterk Gorilla Glass. De meegeleverde stylus-pen herkent 248 verschillende druklevels en kan ook onder een hoek worden gebruikt voor speciale effecten. Met de Totem, een soort puck, heb je toegang tot een circulair menu waarmee apps en instellingen kunnen worden geopend.

Dell Canvas

Koppel bestaande pc aan Dell Canvas

De Dell Canvas monitor biedt ondersteuning voor 10bit-kleuren en 100 procent Adobe RGB. Het scherm is kantelbaar van anderhalf tot tien graden, maar is ook bedoeld om plat te gebruiken. Er is een mini-DisplayPort, mini-HDMI en USB Type-C aansluiting aanwezig. Zo kun je de monitor aansluiten op een bestaande pc, iets wat niet kan met de Surface Studio van Microsoft omdat dit al een volledige computer op zich is.
Hier zie je de Dell Canvas in actie op CES 2017 in Las Vegas:


Video: CNET


De Dell Canvas heeft een adviesprijs van 1799 dollar. Naar verwachting is de monitor eind januari 2017 beschikbaar. Voor meer informatie kun je hier het persbericht van Dell lezen.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne