De winnares van onze fotowedstrijd Symmetrie vertelt over de winnende foto

De winnares van onze fotowedstrijd Symmetrie vertelt over de winnende foto

Jasper van Bladel 3596 0
De mensheid is in het verleden vaak op zoek geweest naar perfecte symmetrie. Niet gek, want visueel is symmetrie een sterke beeldeigenschap. Symmetrie geeft rust en kan een beeld heel sterk maken, zeker als je symmetrie combineert met rustige kleuren en strakke lijnen. Aan de andere kant kan een heel dynamisch en kleurrijk tafereel ook heel fraai zijn als de symmetrie goed is uitgevoerd. Kortom, een bijzonder thema waarmee we een beroep deden op jullie kwaliteiten en creativiteit. De tweekoppige jury, allebei aan één kant van de tafel en met hetzelfde jasje aan, heeft het hoofd gebroken over alle mooie inzendingen, maar is het uiteindelijk toch eens geworden! Winnares Jacqueline van Bijnen vertelt in dit artikel over haar winnende foto.

De winnende foto is, anders dan je wellicht zou verwachten bij dit thema, geen architectuurfoto maar een landschapsfoto. In de natuur is het moeilijker om symmetrie te vinden en Jacqueline is daar wonderwel in geslaagd met deze plaat. We moesten twee keer kijken om te controleren of dat er geen sprake is van beeldbewerking, maar dit tafereel heeft zich toch echt voor haar camera afgespeeld. Er is uiteraard, omdat het dus geen Photoshop betreft, een aantal verschillen te zien tussen de linker- en rechterkant van haar foto. Maar over het algemeen hebben we hier te maken met een verrassende vorm van symmetrie. Het meest opzienbarend is de wolkenpartij, die aan elke kant op ongeveer dezelfde kant opkrult.

Jacqueline: ‘De foto is gemaakt in Portugal tijdens een reis. Ik was in mijn eentje op pad om te fotograferen en toen kwam ik deze mooie scene tegen. Alleen deze steiger is op zich al fotogeniek, maar in mijn ooghoek zag ik dat deze wolkenpartij zich heel langzaam op deze symmetrische manier aan het vormen was. Toen ben ik even blijven staan, fotograferen is soms een kwestie van wachten, totdat de compositie precies goed was. Met als eindresultaat deze foto. Ik ben blij verrast dat ik met deze foto de wedstrijd gewonnen heb, ook omdat het geen standaard symmetrie-foto is van een gebouw of detail. De router kunnen we goed gebruiken om nog beter gebruik te maken van onze internetsnelheid. Synology schijnt erg goede producten te maken, dus we zijn blij met deze prijs.’

Jacqueline van Bijnen (58)

Oosterhout

Gallery
Website

Jacqueline is een fervent hobbyfotografe die veel tijd achter haar camera doorbrengt. Ze is lid van maar liefst twee fotoclubs om zo haar fotografie continu te ontwikkelen. Ze wordt graag uitgedaagd en is altijd op zoek naar een mooie foto. 

Bekijk hier alle inzendingen in de wedstrijdgallery.

Prijs: Synology RT1900ac en & DiskStation DS216+II

Symmetrie staat voor orde, rust en duidelijkheid. Termen die ook van toepassing zijn op de producten van Synology. Of het nu om opslag of over routers gaat, Synology heeft een oplossing. Onze prijs is dan ook een Synology Router RT1900ac. Dat is een zeer snelle, draadloze router die speciaal ontworpen is voor thuis en op kantoor. De nieuwste draadloze technologieën zorgen voor een snelle en betrouwbare verbinding via wifi. De revolutionaire software-ervaring is ongelofelijk intuïtief, zelfs voor mensen die niet technisch aangelegd zijn. De geavanceerde beheertools bieden gebruikers de mogelijkheid de gegevensflow te finetunen. Zo kun je de instellingen van de router ook beheren vanaf een smartphone.

De DiskStation DS216+II beschikt over een dual-core CPU met AES-NI hardwarecoderingsengine, ondersteuning voor het Btrfs-bestandssysteem en 4K UHD transcodering, de DS216+II is een high-performance 2-bay NAS-server voor kleine ondernemingen en thuisgebruikers die op zoek zijn naar een efficiënte en veilige opslagoplossing om data te beveiligen en delen, en die van videotranscodering willen profiteren.

Met dank aan Synology voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Meer info www.synology.com/nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper