Canon EOS 7D Mark II testfoto's

Jooshua Franssen 3379 0
Vorige week heeft de Canon EOS 7D Mark II officieel zijn entree gemaakt op de Photokina, vijf jaar na de introductie van het eerste model. We hebben de camera al in onze handen gehad, maar hoe zit het met de beeldkwaliteit van de Canon EOS 7D Mark II?

Vorige week hebben we de Canon EOS 7D Mark II van dichtbij kunnen bekijken. Helaas kregen we niet de mogelijkheid om de beeldkwaliteit te beoordelen, we mochten geen foto's maken en meenemen.

Canon EOS 7D Mark II

Betere kwaliteit - in jpg

De heren (en dames) van Imaging-resource hebben echter van Canon een beta-model ontvangen om te testen in hun lab. Logischerwijs hebben ze de nieuwe EOS 7D Mark II naast de originele EOS 7D gezet.

Een eerste blik op de jpg-bestanden wekt de indruk dat de beeldkwaliteit een stuk beter is geworden. Bij ISO 3200 is er meer detail te zien en zijn de kleuren voller. De grote vraag is echter of dit te danken is aan de nieuwe beeldprocessor. Imaging Resource heeft ook de raw-bestanden gedeeld, maar Photoshop en Lightroom ondersteunen deze nog niet.

Een overzicht van de testfoto's van de EOS 7D Mark II kun je hier terugvinden. Benieuwd hoe de EOS 7D Mark II in vergelijking met de originele EOS 7D presteert, vergelijk dan de camera's in de comparometer van Imaging-resource.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua