Adobe lanceert Lightroom 3

Julian 1701 0
Adobe introduceert de definitieve versie van Lightroom 3. Volgens de makers is de publieke bèta meer dan 600.000 keer gedownload. De volledige versie is nu te koop voor 296 euro. Een probeerversie is gratis te downloaden.

Sinds oktober 2009 was Lightroom 3 al uit te proberen in de vorm van een publieke bètatest. Deze gratis probeerversie werd meer dan 600.000 keer gedownload, zegt John Nack op zijn Adobe blog, waar eveneens een lijst is te vinden met zaken die zijn aangepast ten opzichte van de betaversie. Aan de hand van feedback van de gebruikers zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. De bèta is nog tot 30 juni te gebruiken.

Instructievideo's

Wie de nieuwe versie van het fotobeheer- en bewerkpakket snel onder de knie wil krijgen kan terecht op Adobe TV, waar tien video’s te bekijken zijn die je wegwijs maken in Lightroom 3. In onderstaande video laat Julieanne Kost in 33 minuten de nieuwe functies van het pakket zien.


Prijs en verkrijgbaarheid

De volledige versie van Adobe Photoshop Lightroom 3 kost 296 euro, voor een upgrade vanaf Lightroom versie 1 of 2 moet 95 euro neergeteld worden. Een probeerversie is gratis te downloaden. Het pakket is per direct verkrijgbaar in de webwinkel van de fabrikant.