Leuke boeken tips

3 leuke boeken tips

Nadja Geskus 2104 0
Binnenkort lekker op vakantie? Wij zetten een aantal leuke en interessante boeken voor je op een rijtje, die je nog even kunt halen voordat je weggaat.

Dit is wat ik doe: Fotograferen in tijden van liefde en oorlog

Fotojournaliste Lynsey Addario werkt voor de New York Times, National Geographic en Time Magazine. Ze staat bekend als een van de meest onbevreesde fotografen in haar vak en komt tijdens haar werk in het Midden-Oosten vaak in aanraking met ontvoeringen en bijna-doodervaringen. Zo werd de fotografe in Libië en Afghanistan gegijzeld. In meer dan 350 pagina’s beschrijft Addario fragmenten uit haar achttienjarige carrière als fotojournalist. In ‘Dit is wat ik doe’ is de aandacht gefocust op het innerlijke conflict van de fotografe aan het thuisfront, waarbij de scheiding tussen werk en privé vervaagt door de risico’s van het vak. Haar zwangerschap heeft haar niet geweerd van brandhaarden in de wereld. Het onder de aandacht brengen van deze kwesties en de waarheid die zij met haar camera registreert, zorgen ervoor dat ze telkens terugkeert. Het boek werd bekroond met een Pulitzerprijs en Steven Spielberg kocht de filmrechten om het verhaal van Addario te verfilmen met actrice Jennifer Lawrence in de hoofdrol.

Verkrijgbaar in de boekhandel
Auteur: Lynsey Addario
Uitgeverij: De Arbeiderspers
ISBN: 9789029504478
Prijs: € 22,99

Leuke boeken tips

On Street Photography: Making Extraordinary Photographs of Ordinary Life

In dit educatieve e-book richt fotograaf  Willem Wernsen zich op portret- en straatfotografie. Wernsen gaat uitgebreid in op alle facetten van de brede wereld van de straatfotografie. Bovendien is het bereik van dit boek grensoverschrijdend, door de keuze om het boek Engelstalig op de markt te brengen. De gebruikte beelden vormen een fractie van het portfolio, dat de fotograaf in 35 jaar opbouwde. In 'On Street Photography' licht Wernsen de wetenschap achter de vaak toevallig ogende foto’s toe. Wernsen besteedt onder andere aandacht aan de communicatie met geportretteerden en verhaalvertelling. Ook de Nederlandse straatfotografie-veteranen Peter Van Tuijl en Marco Bastmeijer komen aan het woord. Het laatste boek dat Wernsen uitbracht was 'Behind the Great Wall' in 2014, dat wegens de grote vraag snel was uitverkocht. De verwachtingen voor 'On Street Photography' zijn dan ook hoog. Het e-book is ook offline te bestellen (zonder creditcard) via Stichting Willem Wernsen fotografie.

Verkrijgbaar online via: craftandvision.com en Stichting Willem Wernsen Fotografie
Auteur: Willem Wernsen
Uitgeverij: Craft&Vision
Prijs: $15.00

Leuke boeken tips

Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie

Met Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie willen fotograaf  Jeroen Horlings en schrijver Kees Krick licht in de duisternis brengen en de kracht van de nachtfotografie benadrukken. Zo lees je over verlichte gebouwen, lantaarns, straten en wegen die het landschap doen opleven. Of slechts door maanlicht bestreken landschappen, waarbij mysterie en spanning de boventoon voeren. Horlings schreef in zijn carrière al twintig boeken vol met zijn fotografische kennis en Krick is door zijn specialisatie in de wereld van compositie en esthetiek een belangrijke ondersteuning. Het resultaat: tweehonderd pagina’s bekleed met tips, informatie over instellingen en de verschillen tussen fotograferen bij dag en nacht. Grote steden bieden in de avond een uniek lichtspel en Horlings en Krick voorzien je van kennis over nachtfotografie in deze spannende omgevingen. Door middel van veel voorbeelden en duidelijke tips worden fotografen op vrijwel ieder moment voorbereid.

Verkrijgbaar in de boekhandel
Auteur: Jeroen Horlings en Kees Krick
Uitgeverij: Van Duuren Media
ISBN: 9789059407466
Prijs: € 29,95

Leuke boeken tips

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja