Eugene Kitsios & Gijs van den Berg genomineerd

2 Nederlanders genomineerd voor Sony World Photography Award

Redactie DIGIFO... 952 0
Vannacht heeft Sony de eerste selectie bekendgemaakt voor de Sony World Photography Awards. Onder de genomineerden zijn twee Nederlandse fotografen: Eugene Kitsios en Gijs van den Berg. Kitsios is zelfs twee keer genomineerd in dezelfde categorie.

Eugene Kitsios heeft met twee foto's een plek in de Wildlife categorie weten te bemachtigen. De Groningse fotograaf wist de aandacht van de jury te trekken met zijn foto's 'Hunting Dolphins' en 'Eye to Eye'. Kitsios heeft is ook door de jury geprezen met een derde foto, genaamd 'Serenity'.

© Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards © Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards © Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards © Eugene Kitsios, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Wildlife, 2017 Sony World Photography Awards 

Gijs van den Berg wist een nominatie in de wacht te slepen in de categorie stilleven met zijn foto 'Souvenirs From The Sun – Shark', waarin hij het strandtourisme van Tenerife combineert met het ruige landschap dat in het binnenland van het eiland te vinden is.© Gijs Van Den Berg, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Still Life, 2017 Sony World Photography Awards  © Gijs Van Den Berg, Netherlands, Shortlist, Open Competition, Still Life, 2017 Sony World Photography Awards

Lees ook: Nederlands succes bij Underwater Photographer of the Year

Vervolgpad Sony Photography Awards

Alle genomineerde fotografen zullen nu onderling strijden in hun eigen categorie, waarvan de winnaars op 28 maart bekendgemaakt zullen worden. De hoofdprijs van de Sony Photography Awards zal tijdens de officiële prijsuitreiking op 20 juni bekendgemaakt worden. De gelukkige winnaar gaat dan met een geldprijs van $ 5.000,- en de nieuwste Sony-apparatuur naar huis.

Deelnemers Sony Photography Awards 2017

Iedereen kon met de wedstijd meedoen en hun beste foto's inzenden in tien categorieën en dit jaar zijn er maar liefst rond de 227.000 foto's ingezonden van verschillende fotografen uit 183 landen. Opvallend genoeg is er vooral een groei ui landen in Zuid-Oost Azië zoals Myanmar, Vietnam en de Filipijnen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sony World Photography Organisation.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie