18e Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht

Redactie 2071 0
Sinds het begin van de 21ste eeuw woont meer dan de helft van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. In een tweeluik kijkt Noorderlicht naar de gevolgen die deze ontwikkeling heeft voor zowel het platteland als de stad.

Na 'Land – Country Life in the Urban Age', het thema van vorig jaar, is van 11 september tot 9 oktober 2011 in Groningen de fotomanifestatie 'Metropolis – City Life in the Urban Age' te zien. Een tentoonstelling die inzicht wil geven in een proces dat iedereen, direct of indirect, zal raken.

In Metropolis legt Noorderlicht aan de hand van werk van meer dan tachtig fotografen uit binnen- en buitenland de vele facetten van de stad bloot; van Michael Wolfs platgedrukte gezichten in de metro van Tokyo tot Michael Najjars steriele toekomstige stadslandschappen. Benieuwd welke fotografen er nog meer meewerken aan de manifestatie? Op de website van Noorderlicht kun je zien welke fotografen er deelnemen.

Satellietprogramma

Naast de hoofdtentoonstelling wordt er ook een satellietprogramma georganiseerd. In de stad en provincie Groningen worden op meer dan veertig locaties door verschillende galeries tentoonstellingen samengesteld.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie