61 gekregen, 61 gekocht

122 nieuwe foto's van Ed van der Elsken voor Stedelijk Museum

Redactie DIGIFO... 1621 0
In de laatste dagen van de grote overzichtstentoonstelling van Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum Amsterdam, heeft het museum meer dan 100 nieuwe foto's van deze bijzondere fotograaf bemachtigd. Het museum heeft er 61 gekregen van het Ed van der Elsken Estate en de overige 61 zelf gekocht.

Al sinds begin februari is in het Stedelijk Museum Amsterdam een tentoonstelling te zien over het werk van Ed van der Elsken. Het museum beschikte al over zo'n 200 foto's van deze bijzondere fotograaf en nu, in de laatste week, kunnen daar nog 122 foto's aan worden toegevoegd. Beatrix Ruf, de directeur van het museum laat weten ontzettend blij te zijn met deze nieuwe aanwinst. Volgens Ruf is het een belangrijke toevoeging aan de collectie die tot nu toe met name gericht was op de vroege foto's van van der Elsken. 61 van de foto's zijn geschonken door estate van Ed van der Elsken en de overige 61 zijn aangeschaft met hulp van het Mondriaan fonds.

Lees ook: Volop info rondom Ed van der Elsken op site 2Doc

Ed van der Elsken

Ed van der Elsken was een bijzondere Nederlandse fotograaf die in de jaren 50 van de vorige eeuw bekendheid wierf met het fotoboek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Pres, waarin hij de Boheemse levensstijl van jongeren in Parijs vastlegde. Van der Elsken maakte nog zo'n twintig fotoboeken en was ook actief als cineast.

Op 28 december 1990 overleed van der Elsken aan de gevolgen van prostaatkanker.

Kijk voor meer informatie op de website van het Stedelijk Museum Amsterdam of de website van Ed van der Elsken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie