Fotowedstrijd: Zelfportret

Fotowedstrijd: Zelfportret

Jesse Kraal 25444
Je voelt de bui al hangen bij het lezen van de titel. Ja, voor deze wedstrijd moet je er toch echt zelf aan geloven! Hoewel wij fotografen liever achter dan voor de camera staan, dagen we je deze keer uit om een zelfportret te maken. Trek je draadontspanner en al je creativiteit uit de kast en zet jezelf in de spotlights.

Zelfportretten, de ene persoon vindt ze geweldig, de andere vindt het verschrikkelijk. Dat je veel origineler aan de slag kunt dan menig Hyves- of Facebook-profielfoto doet vermoeden, hebben diverse bekende fotografen wel bewezen. Denk aan de zelfportretten van Erwin Olaf of Helmut Newton, maar ook in de beeldende kunst kom je veel zelfportretten tegen. Wij dagen je uit jezelf op een leuke, mooie, gekke of creatieve manier in beeld te brengen. 

Hoofdprijs: Samsung NX1000 met 20-50mm f/3.5-5.6 t.w.v. 699 euro

De compacte Samsung NX1000 beschikt over een 20,3-megapixel aps-c-sensor met iso-bereik van 100 tot 12.800. Bijzonder is de ingebouwde wifi-functie, waarmee je foto's direct kan uploaden en back-uppen. Je kunt zelfs met je Android-smartphone de camera bedienen, zo wordt zelfportretten maken wel érg makkelijk! Overtuig ons met jouw creatieve zelfportret en dit slimme kleintje is voor jou!

Samsung NX1000

Tweede prijs: Redged TSC-424 Carbon-statief incl. balhoofd t.w.v. 268 euro

Dit carbonstatief van Redged draagt de naam 'Elite Ultimate Travel Tripod'. Dat verraad al dat deze driepoot een handige reisgenoot is. Het gewicht van slechts één kilogram heeft daar alles mee te maken. Bij het statief krijg je een Redged RP-1 balhoofd, zo kun je meteen aan de slag.

Redged

Derde prijs: Clik Elite Jetpack 15 t.w.v. 119 euro

Met de Jetpack 15 neem je zowel je complete camera-uitrusting als 15-inchlaptop overal mee naartoe. De tas is comfortabel op je rug te dragen, maar ook snel om te toveren naar een 'slingbag' die je snel toegang tot je spullen geeft.

Click Elite

Gouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van deze Samsung NX1000, maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Inzenden t/m 16 december 2012

Je kunt tot en met zondag 16 december 2012 je foto insturen. Daarna kiest de jury zo snel mogelijk de winnaars. Deze worden op de website bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht (via e-mail).

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 16 december 2012.

Met dank aan Samsung, Redged en Clik Elite voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Caspar

Moet sligbag niet slingbag zijn?

afbeelding van guest

"Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wesdtrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen."

Wedstrijd ipv wesdtrijd

afbeelding van Julian

Bedankt, aangepast (beiden).

afbeelding van DannyGooyer

Leuk! Leuke wedstrijd ik vind het wel lastig om een keuze te maken uit mijn zelf portretten !!! pff keuzes keuzes!

afbeelding van Rob Gipman

Heb er inmiddels 1 ungestuurd, als mijn DIY beauty dish klaar is misschien nog eentje :)

afbeelding van JBG

Ik heb geprobeerd om de ingestuurde foto's te bekijken, maar er is niets te zien. Niet in de wedstrijdgallery en ook niet in de lezersgallery. Jammer.

afbeelding van JBG

Met veel omwegen de ingestuurde foto's kunnen bekijken, maar in mijn gallerij zijn mijn foto's niet te zien. Wat doe ik verkeerd?

afbeelding van JBG

Goedddd...het is gelukt.

afbeelding van Marije Bergmans

Foto ingestuurd, maar doordat de wedstrijdgallery offline lijkt te zijn, kan ik niet controleren of het goed gegaan is en hoe moordend de competitie is ;-). Op hoop van zegen dan maar!

afbeelding van Sebastian van Damme - Fotografie

Pfff jammer, 1 dag te laat ingediend....

afbeelding van Anke

Waar kun je de winaar bekijken?

afbeelding van jesse kraal

Hoi Anke, we hebben ons door vele mooie inzendingen moeten ploeteren, maar de keuze is gemaakt. Morgen maken we de winnaar bekend!