Fotowedstrijd: Straatfotografie zwart/wit

Fotowedstrijd: Straatfotografie zwart/wit

Redactie 23100 0
Het is weer zomer, dus dat betekent veel buiten zijn! Al vaker hebben we een fotowedstrijd georganiseerd met het thema straatfotografie. Het is dan ook een populair genre. In combinatie met het heerlijke weer is het dan ook een goede reden om gewoon weer opnieuw een fotowedstrijd met het thema straatfotografie te organiseren. We zijn op zoek naar de beste foto’s die emotie laten zien of het dagelijks leven. We geven weer hele mooie prijzen weg aan de drie beste inzendingen.

Bekijk hier alle inzendingen in de wedstrijdgallery, en bekijk hier het inspiratie album op facebook.

Inzenden kan tot en met 31 augustus 2016 23:59
Let op: Maximaal 2 inzendingen per persoon

Eerst prijs: Leica D-LUX (Typ 109) t.w.v. €1.089,-

De Leica D-LUX (typ 109) is een stijlvolle compact camera voor gevorderde fotografen. Naast dat de camera schitterende foto’s maakt in DNG raw, kun je er ook mee filmen in 4K kwaliteit. De Leica D-LUX (typ 109 heeft een 12.8 megapixel sensor en een lichtsterk F/1.7-2.8 24-75mm Leica zoom objectief. De grote 4/3 sensor zorgt niet alleen voor een laag ruisniveau bij hoge ISO waarden, maar ook voor het kunnen werken met een kleine scherptediepte. Bijvoorbeeld bij portretten en close-ups opnamen.

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta

Leica D-LUX (Typ 109)

Tweede prijs: PocketWizard Plus X (2 pack) & ExpoDisc 2.0 (witbalans filter) t.w.v. €199,-

De PocketWizard Plus X is een handige zender en ontvanger in één. Hij beschikt over een aantal handige functies, zoals Auto Sensing Tranceiver Technology en een Auto Relay mode. De set bestaat uit twee transceivers waarmee je twee camera’s, twee flitsers of een camera en een flitser kunt triggeren. Het ExpoDisc 2.0 Witbalans Filter geeft je een perfecte witbalans in de meest kritische lichtsituaties. Binnen enkele seconden heb je een perfecte witbalans.

Beschikbaar gesteld door Profoto Studiopartners

pocketwizard en expodisc

Derde prijs: Rollei Tripod C5i t.w.v. €169,99

Een compact statief wat makkelijk uit te klappen is. De lichte constructie maakt dat de Tripod gemakkelijk mee te nemen is. Het statief is sterk en stabiel. Zowel beginnende als gevorderde fotografen kunnen veel plezier beleven aan dit statief. De quick-release locks zorgen dat de statiefpoten gemakkelijk vast te zetten zijn en de anti-slip rubber poten geven extra stabiliteit.

Beschikbaar gesteld door Rollei

Rollei C5i blauw statief

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto's blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • De redactie van DIGIFOTO Pro kiest de winnaars uit.
 • Winnaars worden o.a. geselecteerd op originaliteit, kwaliteit en 'passie'.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 augustus 2016 23:59 uur.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie