Fotowedstrijd: Straatfotografie in kleur

Fotowedstrijd: Straatfotografie in kleur

Julian 37943 27
Het is niet de eerste keer dat we een fotowedstrijd organiseren met het thema straatfotografie. Het is dan ook een populair genre. Vaak wordt straatfotografie gecombineerd met zwartwit, dit keer geven we een draai aan het thema: alleen foto's in kleur dingen mee naar de prijzen.

Update: De winnaars zijn bekendgemaakt. Bekijk de uitslag hier! Alle inzendingen zijn hier te bewonderen.

Straatfoto's worden niet voor niets vaak omgezet naar zwartwit: schreeuwerige reclameborden of andere gekleurde objecten kunnen de aandacht van het onderwerp afleiden. Straatfotografie in kleur betekent een extra uitdaging. Je moet niet alleen het perfecte moment afwachten en een goede compositie maken, maar ook goed op de omgeving letten. Kleur hoeft niet storend te zijn, sterke kleurcontrasten of kleurrijm kunnen je straatfoto's juist versterken. In deze wedstrijd gaan we op zoek naar de beste straatfoto's die emotie laten zien, of het dagelijks leven op een bijzondere manier - in kleur - in beeld brengen. Zet 'm op!

Inzenden kan tot en met zondag 1 februari 2015 23:59
Let op: maximaal twee inzendingen per persoon.

Hoofdprijs: Leica V-Lux t.w.v. €1120,-

Win je de hoofdprijs, dan sleep je de gloednieuwe Leica V-Lux (Typ 114) in de wacht. Deze geavanceerde superzoomcamera beschikt over een grote 1-inchsensor met 20 megapixels. Het 25-400mm f/2.8-4 Leica DC Vario Elmarit-objectief heeft niet alleen een enorm bereik, maar is ook lichtsterk. Dankzij de flinke 25mm-groothoek en de 400mmtelestand (kleinbeeldequivalent) kun je in alle situaties uit de voeten. Naast indrukwekkende foto's maakt de Leica V-Lux haarscherpe video's in 4K-resolutie met 25 beelden per seconde. Al dat moois is weggewerkt in een compacte behuizing, met uitklapscherm en een gedetailleerde elektronische zoeker met 2,4 miljoen beeldpunten. De Leica V-Lux komt inclusief een volledige versie van Lightroom en drie jaar garantie.

Leica V-Lux

Info: www.transcontinenta.nl/leica

Vanguard QuovioTweede prijs: Vanguard Quovio 41 t.w.v. €229,-

In deze ruime en veelzijdige schoudertas is plaats voor een of twee professionele dslr's, vijf tot zes objectieven en een 14-inch laptop. Bovendien is de Quovio 41 voorzien van twee statiefhouders en tal van vakken voor accessoires. Met de Quick Access-opening krijg je snelle toegang tot het hoofdcompartiment door aan de grote handgreep te trekken. Het interieur is voorzien van een dikke stoffering ter bescherming van je kostbare apparatuur. De bodem is waterbestendig en de tas wordt geleverd inclusief regenhoes.

Info: www.vanguardworld.nl

Benro A2980TDerde prijs: Benro A2980T t.w.v. €149,-

Dit stevige aluminiumstatief uit de Benro Flex-serie beschikt over een flexibele kantelbare middenkolom. De statiefpoten zijn uitgerust met een draaisluiting, voorzien van afdichtingen tegen stof en vocht. Benro maakt de beensecties van een hoogwaardige aluminium legering met wanden van 1,2mm dik, wat het statief zeer sterk maakt. Het statief zelf weegt slechts 2,09 kg, het maximale draagvermogen is maar liefst 10 kg. Opgevouwen is het statief 56 cm lang. Schuif alle poten en de middenkolom uit en je bereikt een maximale hoogte van 175 cm.

Info: www.benro.nl

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 

 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht ingezonden foto's in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl dan wel op de Facebook-pagina van DIGIFOTO Pro. ( let op: In het geval van plaasting op Facebook, gelden de voorwaarden van Facebook)
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met zondag 1 februari 2015 23:59 uur.

Met dank aan Transcontinenta, FotoVideoRetail.nl en Vanguard voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van PutartAnn

i dont have a camera animore
it hurts..

afbeelding van FotoMaRo

Ik doe mee.
Foto gemaakt met een Minolta Himatic 7S uit 1967.

afbeelding van ajeetje

Ik heb 2 wedstrijdfoto's geupload maar zie ze niet in de lezersgallery of wedstrijdgallery.
ook wil ik foto's verwijderen uit mijn album maar zie niet hoe ik dat kan doen!

afbeelding van Lydia Tuijnman

De haven van Ditzum, Noord-Duitsland.

afbeelding van O. Kleeblatt

Ik ben blijkbaar te dom voor deze site. Ik begrijp niet hoe ik foto's in kan zenden voor de wedstrijd. Ik heb me geregistreerd, maar kom iedere keer weer uit op ''aanmelden'.

afbeelding van artografia

beste mensen, op allerlei manieren probeer ik 2 foto's te plaatsen , om mee te doen met 'straatfotografie....'wedstrijd. Ik heb mij aangemeld / ik heb een foto geupload /er wordt aangegeven dat het gelukt is / ik klik op mijn gebr naam artografia/ dan op venstertje 'bekijk fotogalerie' / niets en nog niets

wat doe ik fout, ik ben op de eerste dag van 2015, inmiddels 2 uur bezig geweest en een hoop ergernis. wie helpt mij ? vr groeten ruud van de steeg

afbeelding van stokmans

Helemaal onderaan als je foto heb toegevoegd kun je aangeven aan welke competitie de foto meedoet: Selecteer competitie of thema.

Succes!

afbeelding van jeppie74

Hallo, ik heb een vraagje, ik had twee foto's ge-upload voor de wedstrijd van straatfotografie in kleur. maar ik wilde daarna een foto wisselen, en nu heb ik volgens mij 4 foto's die met de wedstrijd meedoen ipv twee.
Hoe kan ik foto's wissen uit m'n gallerie?

Met vriendelijk groet,
Jeske Giesen

afbeelding van Giancarlo

Beste Jeske,

Bedankt voor je reactie. Om foto's uit een competitie te halen, moet je het volgende doen. Log in -ga naar je gallery - selecteer de foto - scroll naar onder en selecteer "Geen competitie" klik vervolgens op opslaan.  Nu is je foto verwijderd uit de competitie. Mocht het niet lukken mail dan even op giancarlo@clpboard-publishing.nl

afbeelding van mithanuel

Eerste wedstrijd waar ik aan mee doe. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

afbeelding van Ruud Z

Ik vind het onbegrijpelijk dat Digigotopro in zijn voorwaarden heeft staan (zie hierboven) dat zij ingezonden foto's op facebook mogen zetten terwijl iedereen weet dat facebook dan alle rechten hiervan claimd. Daar wordt ntb ook nog naar verwezen. Digifotopro zou zijn leden juist hiertegen moeten beschermen en dus niet op facebook plaatsen. Uit principe voor mijn geen Digifotopro meer.

afbeelding van @ ruud Z

Oej, vergeten op "beantwoorden" te klikken :)

afbeelding van Kim Verhoef

Hoi hoi! Ik wil me registreren maar ik krijg geen mail met wachtwoord...

afbeelding van Giancarlo

Hi Kim,

Is het inmiddels gelukt? Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met op via: giancarlo@clipboard-publishing.nl

afbeelding van jmn

DigiFotoPro slaagt er uitstekend in om deelnemers te ontmoedigen om
aan een wedstrijd deel te nemen. Waardeloos programma !
Overigens op jullie verzoek foto's opgestuurd na de workshop straatfotografie in juli 2014 in Amsterdam.
Niets meer gezien of gehoord van jullie.
Waardeloos, zeg bij deze ook mijn abonnement op.

Jan Nadolski
Almere.

afbeelding van Giancarlo

Beste Jan,

Jammer om te horen dat je je abonnement op wilt zeggen. We doen ons best om een platform neer te zetten waar iedereen kan genieten van fotografie. Dit doen we zowel op onze website, onze Facebook pagina en onze socialmedia kanalen. Heel soms maken we een misser. Een misser proberen we altijd recht te zetten.

Feedback nemen we altijd heel serieus en proberen er altijd wat mee te doen.

Waarmee ontmoedigen we je om deel te nemen aan onze wedstrijden?

Wat er precies gebeurt is met de foto's die tijdens de straatfotografie workshop zijn gemaakt ga ik voor je uitzoeken.

Mocht je direct contact willen kan je me mailen op giancarlo@clipboard-publishing.nl of bellen op 0157600774

afbeelding van Roel Looijen

Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt?

afbeelding van @ ruud z

Beetje kort door de bocht, denk je zelf niet?
Je kan hier gratis een LEICA (?!!) winnen. Het enige wat ze vragen is om reclame over hun website/ wedstrijden te mogen maken, via een kanaal waar liefst gericht campagne naar de doelgroep kan gemaakt worden. Facebook dus. Ja Facebook doet tegenwoordig wat vreemde zaken op vlak van privacy, maar goed. Als je niet getoond wilt worden denk ik dat je de verkeerde hobby gekozen hebt. Wees blij dat, als je foto al geselecteerd wordt, je heel veel mensen zal kunnen bereiken die ook van je foto kunnen genieten.
(En het is trouwens niet zo dat Facebook ALLE rechten claimt. Facebook krijgt rechten voor op Facebook. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben hier ook niet voor te vinden, maar als je gaat brullen kan je beter eerst even je bronnen nachecken)
Ik hoop alleszins dat je foto's nooit winnen, dan zal je niet op Facebook verschijnen en hoef je niet meer boos te zijn.

Groetjes, het ga je goed!

afbeelding van BartT

Is het inmiddels duidelijk wanneer de jury zich buigt over de inzendingen?

afbeelding van Beppie.S

Wanneer is de uitslag van de wedstrijd straatfotografie ?

afbeelding van Freek van Riet

Is er al bekend wanneer de uitslag is? Of is deze al lang geweest?

afbeelding van Koster

Inmiddels is het 1 maart 2015.. Is er al bekend wie de winnaars zijn?

afbeelding van mekkie01

Inmiddels is het 11 maart 2015.. Is er al bekend wie de winnaars zijn?

afbeelding van Koster

Ook op mail wordt niet gereageerd.. :-(

afbeelding van Pim Geerts

redactie, wanneer kunnen wij deelnemers de uitslag verwachten?

afbeelding van Julian

Excuses voor het lange wachten. De uitslag is bijna rond. Morgen (dinsdag 24 maart) maken we de winnaars bekend.

afbeelding van Koster

Spannend! Bedankt voor de reactie!