Fotowedstrijd: Foto's met een verhaal

Fotowedstrijd: Foto's met een verhaal

jesse kraal 16355 14
Een goede foto is meer dan alleen een esthetisch aantrekkelijk plaatje, het moet ook iets vertellen. Zo'n verhaal kun je tegenkomen, je kunt er naar op zoek gaan of zelf iets verzinnen. Wij zijn vooral benieuwd wat voor een verhaal jij kunt vertellen met je foto. Uiteraard belonen we de beste foto's weer met mooie prijzen!

Update: De uitslag is bekend, klik hier voor de winnende foto's.

Of je nu de foto's van Steve McCurry, Pieter van den Boogert of Robert Zwart bekijkt, allemaal vertellen ze een verhaal. Het maakt niet uit hoe of waar je je foto maakt. In de studio, op straat, met flitslicht of juist met bestaand licht, de keuze is aan jou. Wij zijn vooral benieuwd naar het verhaal dat je wilt vertellen. 

Hoofdprijs: Redged RTC-436 statief met RNB-3 balhoofd t.w.v. 618 euro

Dit veelzijdige statief kan tot bijna twee meter hoogte worden uitgeklapt en kan met maximaal zeventien kilo worden belast. Wij kennen maar heel weinig camera's die zwaarder zijn... Door de carbon constructie is het gewicht van het statief laag gehouden.

Redged

Tweede prijs: Pixum Gallery Print 50 x 75 centimeter t.w.v. 139 euro

Je mooiste foto wordt met een directe uv-druk op een transparante, vier millimeter dikke perspexplaat gedrukt. Hierdoor komen de kleuren van je foto helemaal tot leven. Ter versteviging wordt de foto aan de achterzijde ook nog met drie millimeter dik dibond verlijmd.

Pixum

Derde prijs: LowePro Messenger 250 t.w.v. 85 euro

Een duurzame tas, waarin je je apparatuur veilig kunt vervoeren maar waarin je camera toch snel is te bereiken, dat is de opdracht die de ontwerpers bij LowePro meekregen. Het resulteerde in de LowePro Messenger 250, een stijlvolle, maar stevige schoudertas.

Lowepro

Inzenden t/m 20 mei 2012

Je kunt tot en met 20 mei je foto insturen. Daarna kiest de jury zo snel mogelijk de winnaars. Deze worden op de website bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht (via e-mail).

Gouden CameraGouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ontvang je niet alleen een mooie prijs, maar ook een nominatie voor de Gouden Camera. Binnenkort maken we meer bekend over deze nieuwe prijs, waarin alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar zullen opnemen.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wesdtrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal één inzending per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 20 mei 2012.

Met dank aan Redged, Pixum en Degreef en Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anoniem

Alle waardering voor deze gulle gevers hoor.
Maar waarom keren jullie geen geldprijs uit, de meeste fotografen hebben allemaal al een fototas of een statief.
Nogmaals zeer mooie en ook goed bedoelde prijzen.

afbeelding van Julian

De prijzen worden beschikbaargesteld door de fabrikanten/importeurs van de betreffende producten. Wij halen verder geen enkel voordeel uit de wedstrijden - foto's blijven eigendom van de fotograaf, etc. We doen dit puur voor onze lezers.

afbeelding van Anoniem

Maar Julian hoor je mij dan daar over klagen dan neen, ik vind het alleen maar goed wat jullie doen.
Maar ik persoonlijk zou het liever anders gezien hebben, leg de vraag eens voor aan de fabrikanten of ze het in een soort van potje willen stoppen of zo en dan de prijzen verloten voor een goed doel. En dan kunnen jullie weer met die opbrengst daarvan een wat grotere prijs kopen.

afbeelding van Anonymous

Geld verdienen is je eigen verantwoordelijkheid!

afbeelding van Moron

hoeveel mag je er inzenden, zie er al 1 met 4 foto's

afbeelding van Anonymous

Ik zie er al meerdere langskomen die over die vier heen gaan. Ik vraag me inderdaad af wat hiermee gaat gebeuren want ik vind dat niet echt eerlijk.

afbeelding van Shaggy

Leuke wedstrijd, en mooie prijzen idd :)

En wat de prijzen cq geldprijzen... Nee, ik denk als er geld bij gemoeid gaat worden dit de sfeer niet ten goed zal komen. Mensen doen in mijn ervaring altijd nogal vreemd als er ergens een euro te halen valt. Dan gaat het leuke spontane karakter van de wedstrijden hier af.

Lekker zo laten, ik heb nooit genoeg fototassen of statieven :)

afbeelding van fruman

Hoe kan je een foutieve inzending verwijderen?

afbeelding van Leo Pistoor Hoogezand

Vergaane glorie

afbeelding van Tomm

Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt ?

afbeelding van Julian

Zo snel mogelijk. We mikken op begin volgende week!

afbeelding van Anonymous

Ben benieuwd naar de winnaar ;-)

afbeelding van A

Is de kogel al door de kerk?