Fotowedstrijd: Details

Fotowedstrijd: Details - Win een Canon EOS 7D-kit t.w.v. 2500 euro!

Julian Huijbregts 61046
De duivel zit in de details. Ook in deze fotowedstrijd. We zijn op zoek naar foto's waar details uitspringen. Je mag op pad met je tele- of macro-objectief om dicht op een onderwerp te kruipen, maar je kunt ook je groothoek inzetten en een weidse foto maken, als er maar één of meerdere opvallende details in het oog springen!

Update 12-02-2013: de winnaars zijn bekend! Bekijk de uitslag en de winnende foto's hier.

We sluiten het jaar af met een wel héél spectaculaire fotowedstrijd, de hoofdprijs bestaat uit een kit met een Canon EOS 7D, twee objectieven een flitser en een tas ter waarde van ruim 2500 euro. Maar dat is niet alles, want ook de tweede en derde prijs zijn niet mis!

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor dit moois? Stuur ons maximaal twee (2) foto's van een detail. Of dat nu een macro-opname is of een opvallend detail in een landschap, het maakt niet uit. Laat je creativiteit de vrije loop!

Deadline: 27 januari 2013

Inzenden kan tot en met zondag 27 januari 2013. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen en worden de winnaars zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Hoofdprijs - Canon EOS 7D-kit t.w.v. € 2500,-
Incl. twee objectieven, twee flitsers en een tas!

De 7D is niet zomaar een dslr, het is niets minder dan Canon's aps-c-topmodel. Een 18-megapixelsensor staat tot je beschikking, evenals twee krachtige DIGIC IV-beeldprocessoren voor vlotte verwerking van je platen. De behuizing is weerbestendig en kan tegen een stootje, zodat je onder alle omstandigheden kunt blijven fotograferen. Dankzij de recente firmwareupdate is de 7D in staat om met snelheid van 8 bps tot 25 raw-bestanden achter elkaar op te nemen.

Ook voor filmliefhebbers is de camera interessant. De camera schiet films in 1080 Full-HD en dankzij de nieuwe firmware kun je handmatig het audiovolume regelen tijdens de opname.

Canon 7D kit

Canon 50mm f/1.4 en Canon 15-85 f/3.5-4.6 IS USM
Maar je krijgt niet alleen de camera. De kit bevat de lichtsterke Canon 50mm f/1.4 USM prime, ideaal voor het maken van ragscherpe portretten. Daarnaast krijg je de veelzijdige Canon 15-85 f/3.5-4.6 IS USM, een gestabiliseerde allrounder die je zelden van je camera zult halen.

Speedlite 430 EXII
Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook een Speedlite 430 EXII-flitser bij. Deze veelzijdige flitser is de ideale compagnon voor je 7D en heeft een richtgetal van 43. Dat maakt de flitser geschikt voor tele-opnames en indirect inflitsen.

Canon Kit Bag 10EG
Om al die apparatuur netjes te vervoeren, doen we er een Canon Kit Bag 10EG bij. Deze tas is van waterafstotend nylon en is aan de buitenkant voorzien van vier extra pockets en een riem voor je statief.

De inhoud van de kit:

 • Canon EOS 7D
 • Canon 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
 • Canon 50mm f/1.4 USM
 • Speedlite 430EX II
 • Kit Bag: 10EG
 • Waarde: €2,523.54
 • Info: www.canon.nl/eos7d

Tweede prijs - Intuos5 Touch M  + Wireless Acessory Kit t.w.v. €410,-

De Wacom Intuos5 is perfect voor fotografen die hun digitale werk naar een hoger niveau willen tillen. De precieze en uiterst gevoelig Grip Pen helpt je om nauwkeurig retoucheergebieden te definiëren, waarbij rondingen en hoeken perfect gevolgd worden. Bovendien kun je als aanvulling op de pen de pentablet ook met je vingertoppen bedienen.

Intuos5
Info: www.wacom.eu

Derde prijs - Lowepro Pro Messenger 180 AW t.w.v. van € 259,-

Deze polyester tas biedt ruimte voor je dslr en enkele objectieven. Het stevige, maar lichtgewicht materiaal beschermt je gear tegen alle weersomstandigheden. Dankzij de handige flap kun je snel bij je spullen.

Lowepro Pro Messenger 180 AW

Info: www.loweprofessionals.nl

Gouden CameraGouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van de Canon EOS 7D-kit maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende foto. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Zo doe je mee met de wedstrijd

Stap 1 - Registreren
Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

Stap 2 - Uploaden
Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je upload komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

Inzendingen bekijken
Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 27 januari 2013.

Met dank aan Canon Nederland, Wacom en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Ze houden ons nog even in spanning hahaha.. ik kijk wel elke dag eventjes ;)

afbeelding van Sonyanijntje

Ja, ik ook! Ben wel echt benieuwd naar de uitslag!

afbeelding van H.Sertkaya

Wanneer weten we de winnaars?

afbeelding van Anonymous

Ik denk wanneer de uitslag bekend is ;)