Canon EOS M uitgelekt

Nog meer foto's csc Canon EOS M uitgelekt (Update #2)

Julian 7332 4
Steeds meer beeld van de Canon EOS M verschijnt op het net. Volgens diverse geruchtensites kondigt Canon haar csc komende maandag officieel aan. Op de foto is eveneens een EF-M 22mm f/2 STM-objectief te zien.

Alle grote merken hebben inmiddels één of meerdere compacte systeemcamera in het assortiment, Canon keek de kat uit de boom. Daar lijkt nu een einde aan te komen, de eerste foto van Canon's compacte systeemcamera is uitgelekt door digicame.info.

Canon CSC

Canon EOS M

Op de foto zien we een compacte camera met het opschrift EOS M. Mogelijk staat de M voor 'Mirrorless' of 'Mini'. Over de specificaties van de camera is nog niet veel duidelijk, wel blijkt uit de foto dat er een EF-M 22mm f/2 STM-objectief zal verschijnen voor de camera.

Nieuwe EF-M-lensvatting

Het objectief verklapt ook meteen de naam van de nieuwe EF-M-lensvatting. De afstand tussen de achterkant van de lens en de sensor is een stuk kleiner dan bij een spieglereflex, EF-objectieven zullen zonder adapter niet op de camera passen.

Het EF-M 22mm f/2 STM-objectief zal daardoor ook niet te gebruiken zijn op de spiegelreflexen van Canon. Wel maakt het STM-objectief duidelijk dat Canon de technologie die samen met de 650D geïntroduceerd werd zal gebruiken voor haar compacte systeemcamera.

Aps-c-sensor met fasedetectiepixels?

We verwachten dan ook een cmos-sensor met geïntegreerde autofocuspixels voor fasedetectie-autofocus. Mogelijk gebruikt Canon hiervoor dezelfde 18-megapixel aps-c-sensor als in de 650D. Het 22mm-objectief zou dan een brandpunt van 35mm krijgen in kleinbeeldequivalent.

Twee camera's?

Volgens de geruchten komt Canon bij de lancering van haar compacte systeemcamera met twee modellen. Het zou om een high-endmodel en een instapmodel gaan. Afgaande op de afbeelding gokken we erop dat de camera die we hier zien het instapmodel is, het geavanceerde model zou een elektronische zoeker kunnen bevatten.

Update #1: meer foto's

Op Canonrumors.com zijn meer foto's te zien. Dit keer geen officiele productfoto's, maar 'spy-shot'-achtige beelden. Ook zien we de achterkant van de camera voor het eerst in beeld, die wordt grotendeels ingenomen door het display. Het lijkt ons een logische keuze dat Canon voor een touchscreen kiest, net als in de 650D. Voor de puristen: Canon lijkt ook een nieuwe lensdop te hebben -á la Nikon- eentje die gemakkelijker af te nemen is.

Meer foto's

#Update 2: Nog meer foto's!

Met nog slechts enkele dagen te gaan tot de vermoedelijke introductie, wordt er steeds meer bekend over de 'EOS M' . Overigens verwachten we dat EOS M de 'soortnaam' is, net als OM-D, PEN en NEX dat zijn. Op onder andere canonpricewatch.com zijn productfoto's verschenen van de achter- en bovenkant van het nieuwe toestel, ook is er beeld van een 18-55mm-objectief. Deze lijkt over optische stabilisatie te beschikken, ga er vanuit dat het toestel geen gestabiliseerde sensor zal hebben. Over verdere technische details is vooralsnog niets bekend. 

Canon EOS M

Canon EOS M

Canon EOS M

Canon EF-M 18-55mm STM

Canon EOS M

afbeelding van Bert van der Wans

Er is een facebookpagina van! https://www.facebook.com/canoneosmcamera

afbeelding van Thijs

Gaaf! Er zijn trouwens weer wat nieuwe foto's uitgelekt. Ze staan hier. :-)

http://www.thijsschouten.com/canon-eos-m-systeemcamera/

afbeelding van bert berends

Vet hé! We wachten er al jaren op en ineens is hij er. Ik stond echt te trappelen gister toen ik het nieuws las. Ik houd een site bij :-) http://canoneosm.nl.

afbeelding van Thijs

Er komt ook steeds meer nieuws uit over de lenzen en een flitser. Check:
http://www.thijsschouten.com/canon-ef-m-lenzen/