ColorEdge CS240 - EIZO-kwaliteit voor een lage prijs

ColorEdge CS240 - EIZO-kwaliteit voor een lage prijs

Redactie DIGIFO... 4239 0
De 24 inch EIZO ColorEdge CS240 biedt veel van de geavanceerde functies van andere EIZO ColorEdge-monitoren, zoals het uitgebreide kleurenbereik en de hardwarekalibratie, voor een lage prijs van 699 euro inclusief btw.

Advertorial

De EIZO ColorEdge CS240 beschikt over een IPS-paneel met resolutie van 1920x1200 pixels, dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte kan reproduceren. Dat maakt deze monitor bij uitstek geschikt voor het bekijken en bewerken van foto's. Dankzij het uitgebreide kleurbereik kunnen raw-foto's worden geconverteerd naar Adobe RGB en worden ze getoond met levendige en volle kleuren.

Digital Uniformity Equalizer

EIZO's DUE (digital uniformity equalizer)-technologie compenseert uniformiteitsfouten die gebruikelijk zijn bij lcd-schermen, om gelijkmatigere helderheid en kleuren op het gehele scherm te bieden. Helderheidsmodulatietechnologie zorgt voor voor flikkeringvrije beeldweergave om vermoeide ogen te voorkomen.

10-bit kleurweergave

De EIZO ColorEdge CS240 beschikt over DisplayPort-, HDMI- en DVI-signaalingangen. Met de DisplayPort-ingang biedt de monitor 10-bit weergave - meer dan één miljard kleuren tegelijkertijd - uit een 16-bits Look-Up Table. Ook kan de CS240 10-bit kleur weergeven via de HDMI-poort, bij apparaten die geschikt zijn voor uitgebreide kleuren. Zo geeft het scherm alle kleuren en tinten van de opname exact weer.

EIZO CS240 slant

Nauwkeurige hardwarekalibratie met EIZO ColorNavigator 6

Dankzij de meegeleverde ColorNavigator-software kun je altijd vertrouwen op de kleurprecisie van de CS240. De software is speciaal door EIZO ontwikkeld voor de nauwkeurige kalibratie van kleurtemperatuur, helderheid, zwartwaarde en kleurtintcurve.

Er zijn vooringestelde doelwaarden voor fotografie, drukwerk en webdesign beschikbaar. Ervaren gebruikers kunnen hun eigen doelwaarden voor helderheid, gamma en witpunt instellen en een ICC-profiel genereren.

ColorNavigator 6 biedt meerdere geavanceerde functies, zoals het meten van het wit van het voor drukwerk te gebruiken papier, voor een betere screen-to-print-afstemming en profielvalidatie voor het verifiëren van kalibratieresultaten. De software is compatibel met een grote reeks kalibratieapparaten van X-Rite, DataColor en andere fabrikanten. De software draait zowel op Apple OS X als Windows.

EIZO CS240

Ergonomie

Het scherm is volledig naar wens te positioneren, dankzij een ergonomische voet die 35 graden kantelbaar en 344 graden draaibaar is. Ook heeft de CS240 een hoogteverstelling van 130mm en kan het scherm 90 graden gekanteld worden voor gebruik in de portretstand. De robuuste voet bevat een kabelhouder voor een opgeruimde werkplek. Dankzij een LED-backligt bedraagt het stroomverbruik tijdens normale werking slechts 33 Watt.

EIZO GarantiePrijs en beschikbaarheid

De EIZO ColorEdge CS240 is nu leverbaar voor een adviesprijs van 699 euro, inclusief btw. Het scherm wordt geleverd met een fabrieksgarantie van vijf jaar. Dat is ten minste twee jaar langer dan de garantietermijn van de meeste monitoren.

Eigenschappen EIZO ColorEdge CS240

 • 24.1-inch Wide Gamut-LCD met LED-techniek
 • Resolutie van 1920 x 1200 pixels
 • Contrast 1000:1, helderheid 350 cd/m²
 • Krachtig kleurenspectrum met 99% Adobe RGB-kleurruimtedekking
 • 16-bits LUT voor exacte hardwarekalibratie van helderheid, witpunt en gamma
 • Digital Uniformity Equalizer voor perfecte helderheidsverdeling en kleurzuiverheid
 • Kleurprecisie met 16-bits Look-Up Table en tot 10-bits kleurenweergave
 • De gammacurve voor iedere monitor is afgesteld in de productielijn van EIZO
 • DisplayPort, DVI-D-ingang en HDMI-poort
 • Twee upstream- en twee downstream-USB-poorten
 • ColorNavigator-software meegeleverd
 • Aanbevolen optionele accessoires: Meetinstrument voor de kalibratie van hardware
 • Optioneel is de EIZO-monitorkap verkrijgbaar om de reflectie van omgevingslicht te verminderen
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie