Carla van de Puttelaar fotografeert Women in the Art World

Eva Meily 817 0
De Nederlandse portretfotografe Carla van de Puttelaar legde zich onlangs toe op het fotograferen van vrouwen in de kunstwereld. Speciaal voor Internationale Vrouwendag werden haar werken geëxposeerd op de Nederlandse ambassade in België, maar de portretten zijn ook te bewonderen in het boek: Women in the Art World.

De expositie op de Nederlandse ambassade in België was eenmalig, speciaal voor Internationale Vrouwendag. Een aantal van de geportretteerden waren ook op de expositie aanwezig. Carla heeft op social media 19 foto’s gedeeld van de geportretteerde vrouwen. De vrouwen hebben verschillende achtergronden, maar delen dezelfde passie: kunst.

De expositie is nu niet meer te zien, maar de portretten zijn ook te bewonderen in het boek Women in the Art World. Bekijk het werk en/of bestel het boek: www.womenintheartworld.com

Women in the Art World

Eén van de geportretteerde is de Marie du Chastel, zij is kunstcurator en expert in digitale en nieuwe mediakunst. Sinds 2011 werkt zij als hoofdcurator van KIKK, een non-profit vereniging gevestigd in Namur, België. Daarnaast is ze ook curator van Le Pavillon, een expositieruimte die artistieke werken, wetenschappelijke onderzoeksprojecten en technische innovaties samenbrengt. Bovendien runt ze het artistieke productieplatform en de residenties van KIKK. In 2020 werd ze door het AIMF verkozen tot Francofoon Vrouw van het jaar 2020. Marie du Chastel is de derde foto in de fotoreeks op Instagram.

De jongste poserende is de negentienjarige Sebia Plantefève-Castryck, ze komt uit Adama Ethiopië. Sebia is een professionele Balletdanseres. Ze werd geadopteerd door een Belgische familie toen ze vier jaar oud was. Op zesjarige leeftijd ging ze op dansles. Sebia is  later naar de Tanz Akademie Zürich in Zwitserland gegaan waar ze na 3 jaar afstudeerde. uiteindelijk vertrok ze naar Amsterdam waar ze ging studeren aan de Europese balletschool, en mocht optreden bij gala’s in Italië en Duitsland. Sebia Plantefève-Castryck is de vijftiende foto in de fotoreeks van Carla van de Puttelaar op haar instagram.


Bekijk meer werk van Carla van de Puttelaar via Instagram: @carlavandeputtelaar