Canon PowerShot G16: Compactcamera voor experts

Canon PowerShot G16: Compactcamera voor experts

Redactie DIGIFO... 4905 0
Ondanks het compacte formaat van de Canon PowerShot G16 lever je niets in op gebied van handmatige controle en snelheid. Dankzij het lichtsterke zoomobjectief en het HS System in combinatie met de nieuwe DIGIC 6-processor levert de G16 superieure prestaties bij weinig licht.

Advertorial

Een blik op de nieuwe Canon PowerShot G16 is genoeg om de familiebanden met zijn voorgangers te ontdekken. Ondanks het aangepaste ontwerp is ook de jongste telg uit de familie namelijk eenvoudig te herkennen als PowerShot G-camera. Het recept: een robuuste magnesiumbehuizing met een prettige greep, optische zoeker en vooral veel fysieke knoppen.

Zowel aan de voor- als achterzijde vind je een instelwiel en ook voor belichtingscompensatie, gevoeligheid, autofocus en video zijn er specifieke knoppen. De camera is volledig handmatig te bedienen en uiteraard behoort fotograferen in RAW tot de mogelijkheden.

Canon PowerShot G16 slant

Lichtsterk objectief

Het zoomobjectief biedt 5x optische zoom en heeft een bereik van 28-140mm. De maximale lensopening van f/1.8 in de groothoekstand en f/2.8 in de uiterste zoomstand stelt je in staat om probleemloos bij weinig licht te fotograferen. Een 5-assig stabilisatiesysteem zorgt voor effectieve reductie van trillingen en laat je ook met gebruik van langere sluitertijden scherpe foto’s maken. Dankzij de adapterring is het mogelijk om filters en andere optionele accessoires te gebruiken.

Voor het registreren van beelden maakt Canon gebruik van het HS System, dat wordt gevormd door de combinatie van de gloednieuwe DIGIC 6-processor en een 12,1-megapixelsensor van het 1/1,7-inch-formaat. Mede dankzij de nieuwe processor, behoren gevoeligheden tot iso 12.800 tot de mogelijkheden.

Snelheid en Wi-Fi

Snelheid is een van de speerpunten van de Canon PowerShot G16. In jpg kun je non-stop blijven fotograferen met 9,3 beelden per seconden. De eerste vijf beelden worden met 12,2 bps zelfs nóg sneller vastgelegd (bij gebruik van een SDXC UHS-1 geheugenkaart).

De enige beperking is de grootte van je geheugenkaart. Nieuw op de G16 is de toevoeging van Wi-Fi, waardoor je de camera kunt verbinden met een smartphone of tablet. Zo kun je locatiegegevens aan je foto’s toekennen, de camera op afstand bedienen of foto’s direct delen via social media.

Canon Powershot G16 top

Video

Filmen kan in Full HD-resolutie met maximaal 60 beelden per seconde. Een speciale videoknop laat je eenvoudig opnames starten en beëindigen. Zoomen tijdens het filmen is mogelijk, terwijl de autofocus zorgt voor scherpe onderwerpen. Een ingebouwde stereomicrofoon is aanwezig voor een goede registratie van het geluid. Met de ingebouwde hdmi-uitgang kun je het toestel direct koppelen aan je hd-tv om je films én je foto’s direct te presenteren.

Belangrijkste kenmerken

 • Duurzame en ergonomische behuizing
 • 28-140mm f/1.8-2.8-objectief
 • 12,1-Megapixel HS cmos-sensor
 • DIGIC 6-processor
 • Raw (CR2) en jpg
 • Non-stop fotograferen met 9,3 bps
 • Intelligent IS over vijf assen
 • Optische zoeker
 • Wi-Fi, GPS via mobile
 • 1080p-video met maximaal 60 fps
 • Adviesprijs € 549,-

Klik hier voor meer informatie over de Canon Powershot G16.

Canon PowerShot G16 - Ambiance

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie