Canon lanceert de Sumire Prime serie

Canon maakt zeven nieuwe cinema prime-lenzen

Eefke Burg 635 0
Vandaag maakte Canon Europe bekend dat er een nieuwe reeks van cinema prime-lezen wordt geïntroduceerd: een reeks van zeven snelle T-stop cinema prime-lenzen. De lenzen zijn voorzien van een PL-vatting maar deze kan ook worden aangepast naar een EF-vatting, zodat deze voor EF-camera’s te gebruiken zijn.

Zeven nieuwe Cinema prime-lenzen van Canon

Met de introductie van de reeks wordt het cinematografische aanbod vergroot en richt Canon zich nog meer op de videomarkt. De prime-lenzen zijn te gebruiken met een PL-vatting camera’s die zijn uitgerust met 35mm full frame sensoren. Ook is deze te gebruiken met camera’s met een Super 35mm formaat sensor. De lenzen hebben een warme, filmische uitstraling. De serie moet tegemoetkomen aan de vraag van filmmakers die van klanten opdrachten krijgen voor hoogwaardige content met een persoonlijke, creatieve touch en een expressieve uitstraling.

De nieuwe lenzen die zijn geïntroduceerd zijn de CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X, CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X, CN-E85mm T1.3 FP X en CN-E135mm T2.2 FP X.

Canon prime-lenzen geschikt voor bioscoopproducties

De lenzen zijn voor de details voorzien van een asferisch element met een grote diameter een anomalous dispersion glas. Door dit glas krijgen de beelden een fluweelachtige, breekbare nuance wat vooral zichtbaar is als het diafragma volledig wordt geopend. Er wordt dan ook aangegeven dat de beeldkwaliteit van deze lenzen groot is en dat de beelden die ermee worden geschoten geschikt zijn voor bioscoopproducties.

Alle lenzen zijn uitgerust met een diafragma bestaande uit 11 lamellen. De bediening van de objectieven is handmatig, waardoor filmmakers meer controle hebben over hun bokeh. Ook kunnen filmmakers hierdoor met een zachtere belichting werken. Canon heeft de lenzen lichtsterk gemaakt zodat er ook in situaties met uitdagend weinig licht geschoten kan worden. Juist in deze momenten is het vastleggen van de ambiance en de sfeer belangrijk.

De lenzen zijn compatible met het Cinema EOS systeem van Canon. De lenzen hebben dezelfde subtiele warme kleurtint als de andere full-frame Cinema lenzen van Canon. Hierdoor is het voor makers makkelijker om de lenzen tijdens de productie te wisselen en toch dezelfde kleurtint te behouden. Alle zeven prime-lenzen beschikken bij zowel de diafragma- als focusring over lenstandwielen met een pitch van 0,8 en deze zijn consistent op de lens geplaatst. In aanvulling daarop hebben de lenzen aan de voorzijde dezelfde diameter, waardoor het niet nodig is rigging-accessoires aan te passen wanneer lenzen worden verwisseld.

Prijzen en beschikbaarheid

De CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X en de CN-E85mm T1.3 FP X hebben ieder een verkoopadviesprijs van €6.500. De CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X en de CN-E135mm T2.2 FP X hebben ieder een verkoopadviesprijs van €6.800. Meer informatie over beschikbaarheid van de prime-lenzen wordt later bekendgemaakt.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke