Canon introduceert de SKAARHOJ RC-SK5 PTZ-controller met krachtige functies voor maximale controle

Redactie DIGIFOTO Pro 389

Canon kondigt vandaag haar nieuwste innovatie aan – de  RC-SK5 – een professionele PTZ-controller die werd ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerd producent SKAARHOJ.

Deze toonaangevende controller werd speciaal voor Canon ontwikkeld en markeert de  nieuwe norm voor veelzijdigheid bij multicameraproducties – van laagdrempelige broadcast sessies tot live evenementen zoals muziekoptredens en concerten, of voor het  vastleggen van lezingen en colleges in het hoger onderwijs. Door de naadloze integratie  van het Canon XC-protocol met een professioneel uitgevoerde joystick, Zoom Rocker en  bedieningsknoppen stelt deze controller content creators in staat hun producties een  creatief accent te geven.  

Met de RC-SK5 is het eenvoudiger dan ooit om een multicamera-workflow te realiseren.  Het potentieel om meerdere PTZ-camera’s en Canon haar videocamera’s te bedienen via één IP-netwerk opent een scala aan nieuwe mogelijkheden voor het creëren van  dynamische en gesynchroniseerde content. De hoogwaardige en ergonomisch  vormgegeven joystick staat garant voor intuïtief werken en zorgt voor een snelle,  effectieve bediening van elke aangesloten camera, en dat met een nieuw niveau aan  nauwkeurigheid. Met de Zoom Rocker zijn moeiteloos vloeiende overgangen tussen  groothoek en tele aan te geven. Gebruikers kunnen heel nauwkeurig alle content  monitoren met daarbij het extra voordeel van 20 control sets.  

De mogelijkheid om andere SKAARHOJ-producten aan te sluiten vergroot de  inzetbaarheid van de controller. Deze toegang tot een breed ecosysteem, waaronder het zijpaneel Frame Shot Pro, biedt een nog intuïtievere regeling van content in kleur op  vooraf aangegeven posities. Een betaalde licentie opent een aanvullende functionaliteit  en biedt de vrijheid om de RC-SK5 te integreren in diverse producten van verschillende  producenten, waardoor het potentieel van de aanwezige infrastructuur verder wordt  geoptimaliseerd.

De belangrijkste kenmerken 

• Ondersteuning van het XC-protocol 

• Professioneel uitgevoerde joystick 

• Speciale Zoom Rocker 

• Speciale bedieningsknoppen 

• Veelzijdige control sets 

• Compatibel met andere SKAARHOJ-producten 

• Open connectiviteit en extra functionaliteit (met betaalde licentie) • Exclusief voor Canon geproduceerd door SKAARHOJ 

Prijs en beschikbaarheid 

De RC-SK5 is vanaf maart 2024 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €3.199,00. Ga  voor meer informatie naar www.canon.nl

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie