Canon introduceert Canon EOS 90D & Canon EOS M6 Mark II

Canon introduceert Canon EOS 90D & Canon EOS M6 Mark II

Eefke Burg 437 0
Canon maakte vandaag bekend dat er twee nieuwe camera's geïntroduceerd worden waarmee er op hoge snelheid en beeldresolutie beelden geschoten kunnen worden: de Canon EOS 90D en de Canon EOS M6 Mark II.

Canon EOS 90D & Canon EOS M6 Mark II

De Canon EOS 90D is ontwikkeld met sport- en natuurfotografen in het achterhoofd: het is dan ook een betrouwbare DSLR met een robuuste body. Voor fotografen onderweg werd er de Canon EOS M6 Mark II ontwikkeld: een compacte doch krachtige camera die haarscherpe beelden levert en toch een prettig formaat heeft voor onderweg.

Lees ook: Lasers voorkomen dat protesten Hong Kong worden gefilmd

Zowel de Canon EOS 90D als de Canon EOS M6 Mark II zijn uitgerust met de nieuwste generatie DIGIC 8-processor. Deze biedt de nieuwste foto- en videofuctionaliteit en heeft een indrukwekkende korte sluitertijd van 1/16000ste van een seconde. Dit zorgt ervoor dat de beweging haarscherp vastgelegd kan worden, wat een fijne functie is voor sportfotografen en andere fotografen die werken met snel bewegende onderwerpen. De sluitertijd zorgt er ook voor dat je zonder ND-filters het diafragma in veel lichtsituaties wijdopen kan zetten.

Beide camera's maken gebruik van een nieuwe 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor die full frame niveaus aan resolutie haalt, maar tegelijkertijd ook de voordelen biedt van een APS-C sensor. De ogen van het onderwerp worden gevolgd door de snelle autofocus-tracking.

Zowel de Canon EOS M6 Mark II als de Canon EOS 90D zijn ontwikkeld met foto's én video's in het achterhoofd en bij beide camera's is het dan ook mogelijk om in 4k te filmen. Daarnaast is het ook mogelijk om Full HD tot 120 frames per seconde te schieten, waardoor het mogelijk is om prachtige slowmotion opnames te maken.

Canon EOS 90D

De Canon EOS 90D  haalt 10 fps en 11fps in de Live View-modus, waardoor deze goed is voor het fotograferen van o.a. wildlife. Fijn is ook de optische zoeker die ervoor zorgt dat de vertragingstijd verminderd wordt. Hierdoor is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld vliegende vogels te fotograferen. De 58 L JPEG-burst rate maakt het mogelijk om continu-opnamen te maken als de onderwerpen die worden gefotografeerd zowel snel als onvoorspelbaar zijn.

De Canon EOS 90D beschikt over 220.000 pixel RGB +IR-meetsensor met knipper-detectie, die ervoor zorgt dat er een betrouwbare gezichtsdetectie is en dat er meer controle is over de totale belichting. De camera beschikt over een hoge ISO-waarde van 100 tot 25.600 en presteert goed bij weinig lcht.

Canon EOS M6 Mark II

Ten opzichte van zijn voorganger, de Canon EOS M6 stelt de nieuwe Canon EOS M6 Mark II al scherp bij EV-5 wanneer er objectieven worden gebruikt met een diafragma van f/1.4 of groter, waardoor opnames in gebouwen of in schaduwpartijen een stuk scherper zijn dan bij de voorganger.

De EOS 90D is vanaf vandaag al te reserveren via de officiële Canon Store en vanaf september 2019 te koop. De EOS 90D body heeft een verkoopadviesprijs van €1.319,99. De EOS M6 Mark II is eveneens vanaf september 2019 verkrijgbaar. De EOS M6 Mark II body heeft een verkoopadviesprijs van €949,99.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke