BredaPhoto festival 2018

BredaPhoto festival 2018: UNIVERSE van Jos Jansen uitgelicht

Christel de Wolff 500 0
DIGIFOTO is officieel mediapartner van BredaPhoto festival, het grootste fotografie-evenement in de Benelux dat plaats vind van 5 september tot en met 21 oktober. Iedere week licht BredaPhoto een exposant uit door middel van een interview op video. Deze week is het de beurt aan fotograaf Jos Jansen om iets te vertellen over zijn project UNIVERSE.

Jos Jansen studeerde psychologie en documentairefotografie en –film. Hoewel hij de realiteit altijd als vertrekpunt neemt, is zijn werk persoonlijk en subjectief. Het overbrugt als het ware de kloof tussen werkelijkheid en fictie, documentaire en beeldende kunst. Zijn project UNIVERSE verschijnt dit jaar in boekvorm met een essay van Professor Robbert Dijkgraaf.

UNIVERSE

We leven in een tijd waarin vrijwel alles wat we doen voortkomt uit wetenschap. Onze auto, smart phone en medicijnen zouden niet bestaan zonder wetenschap. Maar het is ook de tijd van nep nieuws en alternatieve feiten waardoor wetenschappelijk onderzoek meer dan ooit onder druk staat. Jos Jansen’s werk bevraagt de relatie tussen mens, wetenschap, technologie en natuur. In zijn nieuwste project ‘UNIVERSE – Facts in the post truth era' onderzoekt hij fascinerende onderzoeksonderwerpen in het ‘bèta-domein’, zoals zwarte materie en nieuwe sterrenstelsels. Maar hij verbeeldt eveneens genetisch onderzoek, soft robotics en de kracht van kunstmatige intelligentie.

BredaPhoto meemaken

De buitenexposities van BredaPhoto zijn gratis te bezoeken, maar voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma kun je een passe-partout kopen: voor een dag, een weekend of voor de hele festivalperiode.Het volledige programma van BredaPhoto vind je hier een lijst van de deelnemende fotografen en een voorproefje van hun werken kun je hier bekijken.

Dagkaarten met korting

Met de kortingscode BP-DIGIFOTO bestel jij nu online je dagkaarten voor maar € 10,- (was € 17,50) De code geldt alleen als je online bestelt, dat doe je hier.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom BredaPhoto festival check dan regelmatig onze website en meld je aan voor de nieuwsbrief om het belangrijkste nieuws zo in je mailbox te ontvangen. Aanmelden kan onderaan de pagina.

Lees ook:

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel