Indrukwekkende foto's uit 1952

Bijzondere foto's van Londen tijdens de 'Great Fog'

Redactie DIGIFO... 1955 0
Engeland staat niet bekend om zijn zonnige dagen, maar halverwege de vorige eeuw was er in Londen wel erg weinig zonlicht te zien. In december 1952 was de stad vier dagen gehuld in een dikke mist, genaamd de 'Great Fog'. Hiervan zijn nu bijzondere foto's verschenen.

Al sinds 1600 wordt Londen af en toe geteisterd door dikke mistbanken die erwtensoep wordt genoemd. In 1952 was het zelf zo erg dat er vier dagen lang een hele dikke, groenige mist in de stad hing. Tijdens deze 'Great Fog' werd het hele openbare leven platgelegd. Het OV reed niet meer, ambulances konden niet meer rijden en bioscopen moesten stoppen omdat bezoekers het scherm niet konden zien. Gelukkig waren er nog wel fotografen die probeerden het leven in de dikke mist vast te leggen.Great fogGreat fogGreat fogGreat fogGreat fogGreat fogGreat fog

Lees ook: Verenigde Staten in de Kinderschoenen

'Great Fog'

De Great Fog was het resultaat van een koude winter, waarin veel kolen werden gestookt, in combinatie met een aantal bijzonder windstille dagen waardoor de smog niet wegwaaiden. Deze 'Great Fog' was de ergste  luchtvervuiling die de stad ooit gezien heeft en resulteerde in maatregelen om de lucht weer schoon te krijgen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie