Uitbreiding Benro Slim familie

Benro Slim statieven -nu ook reis- en videostatieven

Remco Stunnenberg 371 0
De Benro Slim familie staat bekend om uiterst compacte, lichte statieven voor een scherpe prijs. Na de succesvolle introductie van de slim-familie, is deze serie uitgebreid met twee reisstatieven (in carbon en aluminium) en een videostatief.

Het Benro Slim Statief is een lichtgewicht statiefkit met een zeer smalle spider. Hierdoor is het opgevouwen statief heel compact om mee te nemen. Met een draagkracht van 4kg is dit statief ideaal voor mirrorless camera's en kleine DSLR's. De poten zijn snel en trefzeker vast en los te draaien met behulp van de blauwe draaisluitingen van geanodiseerd aluminium. De draaisluiting hoeft slechts een halve slag te worden gedraaid van vast naar los. Dit werkt super snel. De middenkolom heeft een groef waardoor deze tijdens het gebruik niet kan verdraaien en kan ook ondersteboven in het statief worden geplaatst waardoor er extreem lage standpunten kunnen worden bereikt.
Aan de springveerhaak aan de onderzijde van de middenkolom kan een gewicht worden bevestigd voor nog meer stabiliteit in extremere omstandigheden.De spider is gemaakt van magnesium waardoor deze licht en toch sterk is. De poten kunnen in 3 verschillende standen, tot nagenoeg plat op de vloer, worden vergrendeld. Het recht opzetten van het statief is eenvoudig door de ingebouwde waterpas, zowel op de spider als op het balhoofd.

Het balhoofd is Arca-Swiss compatibel en heeft een eenknopsbediening waardoor de camera zeer snel op de juiste stand kan worden vastgezet. Op de basis van het balhoofd is een 360-graden schaalverdeling aangebracht.
Uiteraard wordt er een Arca-Swiss compatibele cameraplaat bijgeleverd, in dezelfde kleur als de draaisluitingen. Deze quick release plaat heeft een 1/4-inch aansluiting en kan worden vastgezet met de inbussleutel, een muntstuk of schroevendraaier of eenvoudigweg met de hand door middel van de D-ring.

Prijs vanaf €119,-

Benro Slim Video Statief

Het Benro Slim Video Statief is een lichtgewicht statiefkit met een zeer smalle spider. Hierdoor is het opgevouwen statief heel compact om mee te nemen. Met een draagkracht van 2,5kg is dit statief ideaal voor mirrorless camera's en kleine DSLR's.

De poten zijn snel en trefzeker vast en los te draaien met behulp van de blauwe draaisluitingen van geanodiseerd aluminium. De draaisluiting hoeft slechts een halve slag te worden gedraaid van vast naar los v.v. Dit werkt dus super snel! De middenkolom heeft een groef waardoor deze tijdens het gebruik niet kan verdraaien.De spider is gemaakt van magnesium waardoor deze licht en toch sterk is. Het waterpas opzetten van het statief is eenvoudig door de ingebouwde waterpas, zowel op de spider als op de videokop. Uiteraard wordt er een cameraplaat bijgeleverd. Deze quick release plaat heeft een 1/4-inch aansluiting.

Prijs vanaf €149,-

Ook nieuw is Benro's Arca-swiss compatibel geared head de GD3WH- Geared head van Carbon staal, brons en magnesium. Sterk, en toch een laag gewicht
- Arca-swiss compatibel, inclusief snelwisselplaat
- Grote knoppen voor grote precisie en extra knop voor snelle stappen
- Ideaal voor studio-, landschap- en architectuurfotografie

Prijs €219,95

Meer info? Kijk hier

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco