Even sparen nog

Apple heeft 's werelds beste pro display onthuld

Siem van Woerkom 353 0
Qua specificaties zit het wel snor, maar voor welke doelgroep is dit scherm precies bedoelt?

Ongelofelijke specs 

Apple heeft gisteren hun jaarlijkse software Keynote gehad in California. Mensen rond de hele wereld konden live meekijken hoe ze oa iOS13, iPadOS en de nieuwe MacOS aan het publiek toonde. Maar er waren ook verrassingen in de vorm van hardware aanwezig dit jaar, namelijk de nieuwe Mac Pro en het Apple Pro Display XDR. Over dit laatste product hebben we het in dit artikel. 

Het is s' werelds eerste 32 inch Retina 6K display ooit. De brightness is met 1600 nits ongelofelijk fel en het is Apple gelukt om een 1,000,000:1 contrast ratio te implementeren. 

Extreme Dynamic Range

Het scherm beschikt over een dci-p3-kleurruimte en volgens Apple heeft de Pro Display XDR extreem goede kijkhoeken. Ook word de term Extreme Dynamic Range genoemd. Wat hiermee bedoeld wordt is nog niet geheel duidelijk maar het is duidelijk dat Apple hiermee hard uithaalt naar de concurrentie. 

'Higher resolution means more than just a better-quality image.' Apple zorgt er met hun Retina 6K Display XDR voor dat er bijna 40% meer scherm is om mee te werken dan met een 'standaard' 4K scherm. Met een pixeldichtheid van 218ppi is alles wat je op het display bekijkt haarscherp en springen de kleuren werkelijk van je scherm af.

Prijs 

Een prachtige apparaat dus, dat later dit jaar beschikbaar zal zijn. De prijs liegt er alleen niet om. Het basismodel zal verkocht worden voor 5000 euro.. Wil je daar de nano-texture upgrade bij om minder lichtreflectie op je scherm te zien, zal je dat zo'n 1000 euro extra kosten. Wil je daar nog de mooie standaard bij die in de advertenties wordt vertoond? Nog eens 1000 euro. Dat tikt helaas aardig aan en we vragen ons dan ook af voor wie dit product geschikt is. 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem