Analoge foto's, negatieven en dia's digitaliseren

Analoge foto's, negatieven en dia's digitaliseren

Redactie DIGIFO... 11061 0
Bij DIGIFOTO Pro gaat het geregeld over apparatuur en software die je helpen met het maken van nieuwe digitale foto’s. Hierdoor vergeten we wel eens dat er op zolder nog miljoenen foto’s, negatieven en dia’s te vinden zijn. Zonde, want deze analoge beelden hebben helaas nog niet van de modernste technieken kunnen genieten. In Nederland is er nu een service die niet alleen je oude beelden digitaliseert, maar deze ook handmatig bewerkt voor het mooiste resultaat.

Advertorial

Omdat zelf digitaliseren een tijdrovende klus is, zijn er tegenwoordig veel aanbieders die het voor jou doen. Het is belangrijk om bij een digitaliseerder te letten op de kwaliteit, maar ook het prijskaartje en betrouwbaarheid.

Kwaliteit

De kwaliteit van het digitaliseren wordt in sterke mate bepaald door de apparatuur en resolutie tijdens het scannen. Daarom is het goed te onderzoeken welke methoden er worden toegepast om de kwaliteit van het beeld te verbeteren.

ScanCorner Kwaliteit

Bij ScanCorner worden 35mm dia’s en negatieven standaard op 3000 dpi gescand, 60 x 90mm negatieven op 1200 dpi en afgedrukte foto’s worden op 600 dpi gescand. DPI staat voor ‘dots per inch’, het aantal pixels dat wordt ontrokken aan de foto, negatief of dia. Doordat afgedrukte foto’s groter zijn dan 35mm negatieven en dia’s is de kwaliteit toch hetzelfde. De hoogte van de resolutie en het aantal pixels bepaald dus het eindresultaat. Belangrijk om op te letten!

ScanCorner is het enige bedrijf dat in hun digitaliseringsproces standaard foto’s en video’s handmatig bewerkt. Met drie minuten handmatige bewerking per foto, negatief en dia worden beschadigingen zoals krassen, rode ogen of vergeelde plekken ongedaan gemaakt. Oude herinneringen worden daardoor in hun oude glorie hersteld. Doordat alleen gewerkt wordt met een team van ervaren specialisten en de meest hoogwaardige scanapparatuur biedt ScanCorner de hoogste kwaliteit in de markt.

Prijs

Als je oude schoenendoos net zoals je computer uitpuilt van de mooie foto’s en films, dan kan digitaliseren al snel een kostbare zaak worden. ScanCorner hanteert echter de laagste prijs per gedigitaliseerde foto, negatief en dia. Dit geldt ook voor films en video's. De laagste prijs gaat dus niet ten koste van de kwaliteit.

ScanCorner prijs

Betrouwbaarheid

Net zoals je van de modernste camara’s en software verwacht dat deze betrouwbaar zijn, moet dit ook gelden voor de digitaliseerder. Tenslotte wil je dat jouw dierbare herinneringen met zorg behandeld worden. Je mooie foto’s, negatieven en dia’s met nostalgische beelden verlies je daarom liever niet uit het oog. ScanCorner zorgt er daarom voor dat je jouw herinneringen tijdens het hele proces kunt volgen. Dit kan door het Track-and-Trace systeem waarmee je altijd weet waar je foto’s en video’s zich bevinden. Daarnaast word je tijdens het digitaliseringsproces van jouw foto’s, negatieven en dia’s op de hoogte gehouden van de voortgang. Inmiddels heeft ScanCorner al bijna 1 miljoen beelden gedigitaliseerd voor 7.000 klanten!

Zelf aan de slag met TIFF-files

Zelf foto’s, negatieven en dia’s bewerken is uiteraard ook een optie. De lezers van DIGIFOTO Pro krijgen daarom bij ScanCorner naast de gescande en bewerkte beelden deze maand de TIFF-files gratis. Hierdoor kan je naar eigen inzicht en voorkeur zelf je gedigitaliseerde beelden bewerken. Handig als je bijvoorbeeld midden- en grootformaat negatieven wilt gaan bewerken. Zelf midden- en grootformaat negatieven scannen is vaak een uitdaging en de juiste apparatuur kostbaar. Combineer daarom de service van ScanCorner met je eigen vaardigheden en geniet als nooit tevoren van je oude herinneringen.

Waar?

ScanCorner is gevestigd in Amsterdam waar je jouw fotomaterialen maar ook films en video’s zelf kunt afgeven. Opsturen kan natuurlijk ook! Kijk hier voor de locatie om jouw oude foto’s en films een nieuw leven in te blazen

Actiecode!

Met de actiecode DIGITIFF krijg je bij ScanCorner in oktober de TIFF-files gratis bij je bestelling geleverd! De actiecode kan je bij het bestellen invoeren.  

Meer informatie?

www.ScanCorner.nl
info@scancorner.nl
Tel: 020-8943843

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie