Adobe komt met de gratis Lightroom Downloader-app voor Lightroom CC

Adobe komt met de gratis Lightroom Downloader-app voor Lightroom CC

Renzo Gerritsen 2446 0
Adobe's Lightroom Downloader exporteert al jouw foto's uit de cloud.

Lightroom CC van Adobe is de nieuwe cloudgebaseerde software voor het bewerken van foto's. Adobe neemt hierbij afscheid van de oude versie die omgedoopt is tot Lightroom Classic. Tot nu toe had Lightroom CC geen goede mogelijkheid om foto's gemakkelijk en snel vanuit de cloud te exporteren. Dat verandert met de nieuwe Lightroom Downloader-app.

Het opslaan van al jouw hoge resolutie JPEG's en RAW-bestanden op de servers van Adobe is handig. Het houdt jouw computer schoon en leeg, maar door het ontbreken van een goede manier om foto's allemaal tegelijk te downloaden ontstond er een probleem. Met Adobe's Lightroom Downloader wordt dit probleem aangepakt zodat het voor jou makkelijker wordt om al jouw foto's van de cloud te exporteren als je wenst met Adobe te stoppen. De gedownloade bestanden worden gestructureerd in een op datum gebaseerde maphiërarchie met eventuele bewerkingen van RAW-bestanden in XMP-bestanden.

Mocht je besluiten om jouw Adobe-abonnement te stoppen, dan heb je èèn jaar de tijd om alle bestanden in èèn keer uit de cloud te downloaden voordat ze worden verwijderd. Voor gebruikers met een proeflidmaatschap wordt die kans beperkt tot 3 maanden na afloop. Lightroom Downloader is gratis te downloaden via de Adobe-website. De Lightroom Downloader is via deze link te downloaden.

Adobe Lightroom Classic

Lightroom Classic

Lightroom heeft met de komst van Lightroom CC afscheid genomen van de oude versie van Lightroom. Die versie is nu omgedoopt tot Lightroom Classic en ook deze versie heeft enorm veel aanpassingen gekregen. Hij is o.a. veel sneller geworden. Lightroom Classic is voor de mensen die niet via de cloud willen werken, maar die liever de foto's op de harde schijf van de computer willen opslaan.

Lees ook: video's bewerken in Lightroom

Lees ook: Adobe Lightroom Mobile: de ultieme mobiele tool

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo