Adobe gaat beveiligingslek in Photoshop toch gratis dichten

Jasper van Bladel 4077
Onlangs kwam aan het licht dat Adobe een groot beveiligingslek gevonden heeft in Photoshop CS5.5 en ouder. De oplossing van Adobe: koop CS6. De consument werd boos en nu is Adobe toch bezig om het lek in Photoshop op te lossen.

Versies van Photoshop tot CS5.5 bleken kwetsbaar te zijn voor besmette .tif-bestanden. Kwaadwillenden zouden daarmee de controle over je systeem over kunnen nemen. Adobe was snel met het aankondigen van een oplossing. Die was: upgrade naar of de nieuwste versie van Photoshop, CS6, kopen. Kijk, dat is nog eens een effectieve oplossing. En een dure, want Photoshop CS6 kost bijna duizend euro en ook een upgrade is niet goedkoop.

Lek wordt gedicht

Gebruikers begonnen, begrijpelijkerwijs, te klagen over deze eigenaardige oplossing van het softwarebedrijf. Nu blijkt dat Adobe geluisterd heeft naar al die boze gebruikers, want ze zijn bezig om de beveiligingslekken te herstellen. In hun Security Bulletin op de website valt te lezen: 'We are in the process of resolving these vulnerabilities in Adobe Photoshop CS5.x, and will update this Security Bulletin once the patch is available.'

Gevoelig voor opstandige gebruikers

Adobe is dus gevoelig voor opstandige consumenten. Al eerder kregen ze te maken met boze gebruikers, onder wie Photoshop-goeroe Scott Kelby. Dat was toen ze het upgradebeleid aan wilden passen. Het bedrijf heeft toen ook in moeten schikken.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van EJSF

En de gebruikers van CS4? Ik heb geen behoefte om te upgraden naar 5 of 6.

afbeelding van Jasper van Bladel

Het lijkt erop dat Adobe de lekkages aan het dichten is in alleen CS5 en CS5.5 ('...vulnerabilities in Adobe Photoshop CS5.x') U kunt als gebruiker van CS4 het beste voorzichtig doen met .tiff bestanden die u van het internet gedownload heeft. 

afbeelding van Geert.H

*Yo ho ho and a bottle of rum*