4 Tips om een leuk fotoboek samen te stellen

Redactie 295 0
Wat maken we als Nederlanders toch een hoop foto’s. En wat doen we met al deze foto’s? Juist ja, opslaan op onze telefoon en vervolgens doorsturen naar de personen op de foto en er vervolgens niet meer naar omkijken. Zonde! Zorg er ten eerste voor dat je al je foto’s ergens opslaat. Dit kun je doen op een harde schijf of op je computer. Het zou zonde zijn als je je telefoon kwijtraakt, maar ook al je prachtige herinneringen. Een andere tip is om een mooi fotoboek samen te stellen, zodat je niet alleen digitaal naar de foto’s hoeft te kijken. Hoe je een leuk fotoboek samen kunt stellen lees je hieronder!

Digitaal versus papier

Voordat je begint aan je eigen fotoboek, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je een fotoboek op papier wilt maken of online. Je kunt bijvoorbeeld een fotoboek in de winkel kopen, foto’s zelf afdrukken en vervolgens je eigen boek opvrolijken met leuke stickers en stiften. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een digitaal fotoalbum te maken. Het grote voordeel hieraan is dat je vaak via een eenvoudig programma aan de slag kunt. Met de Fotoboek aanbieding van Fotoboeken.nl kun je nu voordelig je eigen fotoalbum samenstellen. 

Kleuren

We begrijpen dat je het liefst alle kleuren van de regenboog pakt en aan de slag gaat met een groot kleurboek. Een tip is om allereerst de foto’s uit te zoeken op kleur. Je kunt bijvoorbeeld een paar zwart-wit foto's samenvoegen op een pagina voor een gaaf effect. Een mooi egale achtergrond erachter en je hebt een mooie pagina. Ook kun je natuurfoto’s samen doen, zodat ook dit weer een mooi effect geeft in je boek. Het is vooral belangrijk dat je zelf gelukkig wordt van je fotoboek, dus zorg dat je er voldoende tijd voor uit trekt. 

Keep it simple!

Het fijne aan je eigen fotoboek samenstellen, is dat je deze geheel naar smaak kunt vormgeven. Het mooiste effect aan je eigen fotoboek, is als het boek wat eenvoudiger eruitziet. Als je alle illustraties en randen op elkaar zet, wordt het vaak wat druk en oogt het onrustig. Zorg er dus voor dat je een goede selectie van foto’s maakt en deze afstemt met de achtergrond van het boek zodat je een mooi geheel krijgt. Misschien vind je eenvoudig wat saai, maar ook dan maak je het leuk met wat persoonlijke teksten. 

Neem de tijd

Vaak begin je aan een fotoboek en ben je het na een korte periode al zat. Als je de tijd neemt om een mooie foto selectie te maken en/of gave kleurencombinaties,  dan heb je er uiteindelijk meer plezier aan. Het eindresultaat zal je verbazen!  


 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie