3800 inzendingen voor vijfde editie Pride Photo Award

Redactie DIGIFO... 1154 0
De deadline van de vijfde Pride Photo Award wedstrijd is verstreken. In twee maanden tijd zijn meer dan 3800 foto's binnen gekomen van over de hele wereld. Op 2 juli worden de winnaars bekendgemaakt.

Persbericht:

Pride Photo Award is een internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. Fotografen konden foto's indienen in vier categorieën: Gender, Open, Single Images en het thema van 2015: 'Stories of Love and Pride', die het vijfjarige jubileum markeert.

Met vierhonderd fotografen en zestig verschillende nationaliteiten die hun werk hebben ingestuurd, blijft de wedstrijd groeien: 'Het is geweldig om te zien dat zoveel getalenteerde fotografen ons zulke aangrijpende en hartverwarmende verhalen brengen van over de hele wereld, die de schoonheid van diversiteit zichtbaar maken. Je kunt zien dat ze niet alleen verhalen vertellen over liefde, maar het zelf ook voelen: er spreekt grote passie uit voor hun werk en de mensen over wie ze vertellen. Ik ben heel benieuwd welke verhalen de jury dit jaar selecteert,' zegt Margriet van der Linden, bestuursvoorzitter. 'De drijfveer en de noodzaak om deze verhalen te vertellen is duidelijk. Het is ook niet toevallig dat we nu veel inzendingen zien uit Oost-Europa, waar activisten en fotografen aandacht vragen voor hun verhalen.'

Het lijkt erop dat de wedstrijd ook stevig rond zingt in Italië: het aantal deelnemers uit Italië is bijna verdubbeld, sinds er vorig jaar drie Italiaanse winnaars werden geselecteerd. Een jury van gerenommeerde fotografie-experts zal de inzendingen van 2015 volgende week beoordelen.

Winnaars en prijsuitreiking

De winnaars worden op 2 juli bekend gemaakt en later worden geëerd op de prijsuitreiking op vrijdag 18 september in de Oude Kerk van Amsterdam, waar een expositie met werk van alle winnaars van dit jaar te zien zal zijn tot en met 25 oktober 2015.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie