Zo eenvoudig kan het zijn

Zo zie je eruit wanneer je die 'perfecte' Instagram foto maakt

Siem van Woerkom 678 0
Kai Böttcher is een super getalenteerde fotograaf die vooral modellenshoots doet en zijn werk vooral op Instagram toont. Hij geeft een tipje van de sluier en laat zo zien hoe zijn shoots in zijn werk gaan.

Lastige manouvres

Maak jij wel eens foto's voor op Instagram? En heb je je ook wel eens in onmogelijke bochten gewringd om het perfecte plaatje te krijgen? Het is altijd interessant om achter de schermen te zien, vooral als het gaat om professionele fotografie. We zien niet alleen de realiteit achter de pitch-perfecte foto's, maar realiseren ons ook het harde fysieke werk dat fotografen moeten doorstaan ​​om ervoor te zorgen dat ze de allerbeste afbeelding tijdens hun fotoshoot vastleggen. En daarna begint nog het hele nabewerkingsproces.

Met de paplepel ingegoten

Toen hij pas 14 jaar oud was werd digitale kunst Kai Böttcher's passie en begon hij foto's te bewerken voor klasgenoten maar ook grote bedrijven die hem als freelancer benaderde. Naarmate hij ouder werd, raakte hij meer geïnteresseerd in surrealisme en fotomanipulatie, dus besloot hij te solliciteren aan de Universiteit van Kaiserslautern, die gespecialiseerd is in digitale kunst en grafisch design. Daar begon hij zich meer te concentreren op portretten aangezien hij merkte dat hij er zoveel plezier uit haalde om prachtige beelden te maken van zijn modellen terwijl hij hun emoties perfect vastlegt. Zijn prachtige portretten zijn gevuld met geweldige kleuren, ongelooflijke bokeh en betoverende tonen en lichten!

Al is het soms wel grappig om te zien hoe die afbeeldingen precies ontstaan. Zoals je hieronder kan zien. 

Benieuwd naar alle eindproducten? Kijk dan zeker eens op de website van de fotograaf. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem