Zó maak je de mooiste interieurfoto’s

Redactie 667 0
Interieurfotografie komt vaker voor dan je denkt. Zo hebben horeca, woningverhuurbedrijven, kantoorpanden en winkels allemaal interieurfotografie nodig. Je wil als bedrijf goede foto’s hebben (op de website en socials) die representatief zijn én nieuwe klanten aantrekken. Maar hoe maak je als fotograaf dan de beste interieurfoto’s? Dat doe je zó!

Maak de ruimte ‘fotografieklaar’

Voordat je aan de slag gaat met fotograferen, moet de ruimte eerst ‘fotografieklaar’ zijn. Dat wil zeggen; ruim alle rommel op en zorg voor extra sfeer. Met rommel bedoelen we alles dat afleidt van hetgeen waar de focus op zou moeten liggen. Denk aan tijdschriften, sleutels, kabels, speelgoed of persoonlijke items. Al deze zaken leiden af en zorgen voor een rommelig sfeerbeeld.

Soms is het juist goed om extra elementen toe te voegen aan de ruimte, voordat je gaat fotograferen. Zo kan een verse bos bloemen juist zorgen voor extra kleur. Beschikt de ruimte over een gesloten gaskachel of cinewall van Flamboyant Haarden? Steek de kachel dan gerust aan. Dit zorgt voor extra sfeer!

Bepaal de plek van fotograferen

Is de ruimte fotografieklaar? Dan kun je gaan bepalen vanaf welke plek je gaat fotograferen. Bij interieurfotografie is de ruimte van groot belang. Zorg ervoor dat je de ruimte zo goed mogelijk in beeld brengt. Dat doe je door in één van de hoeken van de ruimte te gaan staan. Door in de hoek te staan, worden twee muren als het ware twee lijnen. Daardoor laat de kijker zich makkelijker door het beeld leiden én krijgt diegene direct een goed beeld van de grootte van de ruimte. Een andere optie is om recht van voren te fotograferen. Zeker als de ruimte symmetrisch is. Dit zorgt voor een wat rustigere compositie dan een foto vanuit de hoek van de ruimte.

Gebruik een statief

Heb je de juiste plek gevonden om foto’s te maken? Dan kun je deze gaan inrichten. Gebruik altijd een statief! De reden? In het interieur vind je minder licht dan buiten. Dat betekent dat je langere sluitertijden krijgt. Een statief is dan prettiger om mee te werken.

Houd de verticalen waterpas

Eén van de belangrijkste regels in interieurfotografie: zorg dat verticale lijnen recht zijn. Denk bij verticale lijnen aan deurstijlen en muren. Als deze lijnen niet recht zijn, kan het lijken alsof ze naar binnen vallen. Met een waterpas in de flitsschoen van de camera kun je hiervoor zorgen.

Met deze vier tips ben je al een eind op weg om goede interieurfoto’s te maken!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie