Zeiss Touit: topkwaliteit voor compacte systeemcamera's

Zeiss Touit: topkwaliteit objectieven voor systeemcamera's

Redactie DIGIFO... 3060 0
De Zeiss Touit-objectieven voor Sony NEX- en Fujifilm X-camera's bieden uitstekende beeldkwaliteit in een veel compacter formaat dan vergelijkbare slr-objectieven. Tot 1 februari 2014 profiteer je ook nog eens van 150 euro cashback op de 2.8/12mm en 1.8/32mm.

Zeiss Touit cashbackAdvertorial

Zeiss heeft de Touit-serie speciaal ontworpen voor de compacte systeemcamera's van Sony en Fujifilm met aps-c-sensor. De objectieven zijn echter ook op de nieuwe Sony A7 en A7R te gebruiken waarbij de camera automatisch omschakelt naar aps-c-formaat. Zoals je van de beroemde objectievenfabrikant mag verwachten gaat het om een compromisloos ontwerp met een robuuste metalen constructie. Desondanks zijn de objectieven licht van gewicht, wat ze een ideale aanvulling maken voor je compacte systeemcamera.

Een combinatie van hoogwaardige lenselementen en kwaliteitscontrole waarbij ieder objectief op zestig punten wordt gecontroleerd garandeert uitstekende beeldkwaliteit. De Carl Zeiss T* antireflectiecoating maakt de objectieven vrijwel reflectievrij.

De Zeiss Touit-objectieven zijn volledig compatiblel met alle elektronische functies van de Sony NEX- en Fujifilm X-camera's en beschikken over autofocus. Ook is er een brede scherpstelring aanwezig voor nauwkeurige handmatige focus. Een passende zonnekap wordt bij elk Zeiss Touit-objectief standaard meegeleverd.

Zeiss Touit

150 euro cashback

Koop je tussen 1 november 2013 en 1 februari 2014 een Zeiss Touit-objectief, dan kom je in aanmerking voor een cashback van 150 euro. Kijk voor meer informatie, het aanvraagformulier en de voorwaarden op de actiewebsite van de Nederlandse Zeiss-importeur Transcontinenta.

Zeiss Touit 12mmZeiss Touit 2.8/12mm

De Zeiss Touit 2.8/12mm is een uniek objectief. Het is het enige 12mm-objectief met vast brandpunt voor aps-c-sensoren. Ook met de cropfactor van 1,5x levert dit een extreme groothoek op van omgerekend 18mm. De afmetingen zijn compact en het gewicht bedraagt slechts 260 gram (Sony-versie). Dat is te danken aan het Distagon-ontwerp, bestaande uit 11 lenselementen in 8 groepen in een zwevend ontwerp.

Lenselementen met een asferisch oppervlak en speciaal glas met anomale dispersie zorgen voor uitstekende beeldkwaliteit. Vertekening en chromatische aberraties zijn vrijwel afwezig. Scherpstellen kan al vanaf 18 cm, gemeten vanaf het sensorvlak.

Carl Zeiss Touit 12mm voorbeeld
Fujifilm X-E1 | 12mm | f/11 |  1/420 | ISO 200

Zeiss Touit 32mmZeiss Touit 1.8/32mm

De Zeiss Touit 1.8/32mm gedraagt zich in combinatie met de aps-c-sensoren van de Sony NEX- en Fujifilm X-camera's als een standaardobjectief met een brandpunt van 48mm. Het grote diafragma met 9 lamellen zorgt voor fraaie achtergrondonscherpte.

Zeiss voorziet de 1.8/32mm van een Planar-ontwerp, bestaande uit 8 elementen in 5 groepen. De minimale scherpstelafstand bedraagt 30 cm, gemeten vanaf het sensorvlak. Met gewicht van 200 gram is de 32mm een uitstekende aanvulling op een compacte systeemcamera.

Carl Zeiss Touit 32mm voorbeeld
Fujifilm X-Pro1 | 32mm | f/2.8 |  1/2700 | ISO 500

Zeiss GarantieVijf jaar Nederlandse garantie

Transcontinenta, de Nederlandse importeur van Zeiss geeft na registratie maar liefst vijf jaar garantie op Touit-objectieven die gekocht zijn bij de erkende Nederlandse Zeiss Dealers. Kijk voor meer informatie op de website van Transcontinenta.

Meer Zeiss

Bezoek voor meer informatie en reviews van Zeiss-objectieven het Zeiss In Nederland-blog, het Zeiss Flipboard of volg importeur Transcontinenta op Facebook voor het laatste nieuws. Talloze inspirerende voorbeeldfoto's van Zeiss Touit-gebruikers zijn te vinden op het Transcontinenta Flickr-account.

Zeiss Flipboard

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie