Nieuwe 35mm optie

Yongnuo brengt nieuwe 35mm f/1.4C DF UWM uit

Siem van Woerkom 250 0
Yongnuo heeft een nieuwe YN35mm f/1.4C DF UWM (ultrasonic) full-frame lens voor Canon DSLR-camera's aangekondigd.

Ultrasonic Yongnuo lens

Uitgerust met een ultrasonic motor die het scherpstellen sneller, nauwkeuriger en stiller maakt brengt Yongnuo zijn nieuwe 35mm f/1.4 officieel op de markt. Er is nog niet super veel informatie te vinden online, maar dit is op moment van schrijven bekend; 

 - Het objectief beschikt over een elektronische scherpstelring. Waardoor je in combinatie met de juiste demping kunt genieten van lichte zeer precieze handmatige scherpstelling zonder precisie te verliezen.

- Het heldere diafragma van f/1.4 zorgt ervoor dat prachtige bokeh kan eenvoudig kan worden verkregen plus in omstandigheden met weinig licht kan je nog steeds een hogere sluitertijd gebruiken voor het fotograferen.

Het objectief is uitgerust met 2 stuks asferische lenzen, die een groot deel aan aberratie effectief kunnen verminderen. Verder beschikt het glas over meerdere coatings die ervoor zorgen dat de ghosting and flaring van de lens miniem blijft. 

Nog niet alles bekend

Een coole functie is dat de lens uitgerust is met een USB-poort. Je kunt dus de nieuwste firmware downloaden van de officiële YONGNUO-website om zo de lens bij te werken. Ook heeft de lens een verguld contact en een uiterst nauwkeurige verchroomde metalen houder, die de signaalgeleiding, corrosieweerstand en duurzaamheid effectief verhoogt.

Over de prijs of beschikbaarheid is op dit moment nog niets bekend. Wel zijn er enkele sample foto's online opgedoken. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem