Wildlife fotograaf David Yarrow sinds lange tijd terug in Amsterdam met bijzondere expositie én signeersessies

Christel de Wolff 464 0
De wereldberoemde wildlife-fotograaf David Yarrow is in Nederland. In het Kunsthuis te Amsterdam is hij op 9 en 10 november aanwezig om zijn nieuwste boek te signeren. DIGIFOTO ging naar Amsterdam voor een exclusieve preview.
De Nikon-ambassadeur heeft het er maar druk mee. Eerder dit jaar vertrok hij naar het Keniaans Borana-reservaat om de afnemende  leeuwenpopulatie onder de aandacht te brengen. Hij deed dit in samenwerking met liefdadigheidsorganisatie Tusk en autofabrikant Land Rover. De samenwerking met Land Rover zorgde voor unieke wildlife fotografie vanuit een prototype van de nieuwe Land Rover Defender.

Jaar van de Leeuw

Tusk riep 2019 uit tot het Jaar van de Leeuw. Land Rover steunt het initiatief en stuurde een prototype van de nieuwe Defender 4x4 naar Kenia. In een exclusief gesprek met David Yarrow in Amsterdam vertelt hij hoe lastig het was om het 'pakketje' met de splinternieuwe auto uit door de douane van Nairobi te krijgen. Gelukkig voor de fotograaf en zijn grote productieteam lukte het na vier dagen dan toch om de auto in ontvangst te nemen.

De fotograaf maakte bij het maken van zijn bijzondere fotoreportage gebruik van de nieuwe Land Rover, die voorzien was van speciale camouflagekleuren. Over zijn samenwerking met Land Rover zegt David: 'Wildlife fotografie gaat over het kunnen benaderen en het kunnen plaatsen van jezelf in de best mogelijke positie. Om dat te bereiken heb je een vervoersmiddel nodig dat de meest onherbergzame plekken kan bereiken. Defender gaat al sinds 1948 (wanneer de eerste Land Rover Defender uitkwam) hand in hand met avontuur, dus het was meer dan logisch dat het nieuwste model werd ingezet om de bedreigde leeuwen in Afrika onder de aandacht te brengen.'

Expositie in Kunsthuis Amsterdam

Het is voor het eerst sinds een lange tijd dat David Yarrow in Nederland is en exposeert. Op uitnodiging van Land Rover bezochten wij een bezoek aan de te openen expositie in het Kunsthuis Amsterdam. Deze expositie zal op zaterdag 9 november openen. David Yarrow zal zelf tijdens het openingsweekend aanwezig zijn om zijn nieuwste boek te signeren.

Meer informatie over de expositie vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel