Vijf topbestemmingen voor een avontuurlijke fotoreis

Vijf topbestemmingen voor een avontuurlijke fotoreis

Redactie DIGIFO... 1609 0
In een dichtbevolkt land als Nederland is het soms lastig om rustige plekken te vinden en volledig te genieten van de natuur. Elders ter wereld zijn deze plekken er zeker nog in volle glorie. Meerdaagse tochten zorgen vaak voor het nodige puffen en zweten, maar het resultaat is adembenemend. Onderstaande tochten zijn absoluut de moeite waard voor zowel reisliefhebbers als fotografen.

1. Bolivia, Altiplano

De hoogvlakte van de Andes bevindt zich op het grondgebied van Peru, Chili en Bolivia. In Bolivia ligt zeker het meest kleurrijke gedeelte waar je prachtige tochten kunt maken. De ongelooflijke reis van Uyuni naar San Pedro de Atacama voert door het ruige en desolate landschap. Een landschap vol met lieflijke hooglandmeren in een grote verscheidenheid aan kleuren. Onderweg kom je langs woeste vulkanen, door wind en regen gevormde futuristische zandsteenformaties, geisers, bijzondere uitzichten en oneindig veel flamingo's. Bij een bezoek aan de hoogvlakte van Bolivia mag de zoutvlakte van Uyuni niet overgeslagen worden. De surrealistische leegte van de zoutvlakte, die met 12.000 km2 de op een na grootste zoutvlakte ter wereld is, maakt een fotoreportage van Altiplano compleet.

2. Everest Base camp, Nepal

De trektochten naar Everest Base camp zijn voor de gevorderde bergwandelaar en vergen een goede conditie, een goede gezondheid en… goede wandelschoenen. De eerste paar dagen van de trektocht loop je voornamelijk door een bosachtig gebied. Regelmatig steek je de Dudh Kosi (melkrivier) over via spectaculaire hangbruggen. De tocht gaat verder door het hooggebergte naar Gokyo. Vanaf Gokyo Ri (5350 m) heb je een spectaculair uitzicht op de Gokyo Meren, gletsjers en vele Himalaya reuzen, waaronder de Cho Oyo. Vanaf Gokyo loop je naar de Khumbu Vallei, waar de Everest zich bevindt. Staande op de top van de Kala Pattar op 5550 meter word je omringd door vele machtige Himalaya bergtoppen. De 8848 meter hoge Everest bijvoorbeeld, een magnifiek vergezicht waarvan je foto’s wilt blijven maken. 

3. Banff National Park, Canada

Banff is Canada's oudste nationale park en wereldberoemd. De valleien en bergen werden 75 miljoen jaar geleden al gevormd. In het Banff National Park kun je het beroemde en waarschijnlijk mooiste meer zien, Lake Louise. De turkooizen kleur en de witte toppen en naaldbossen op de achtergrond hebben er voor gezorgd dat het de bijnaam “juweel van de Rockies” heeft gekregen. Het is zeer de moeite waard een pittige wandeling in de omliggende bergen te maken. Hier ontdek je ook andere kristalheldere meren en kun je vanaf een uitzichtpunt dit prachtige meer zien liggen.

4. Grand Canyon, USA

De Grand Canyon, één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, is ontstaan door de wind en de Colorado River. Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon heeft een lengte van 466 km en breedte van 16 km. In dit nationale park zijn veel wandelmogelijkheden met vergezichten die voor adembenemende foto’s zorgen. Een dag vroeg opstaan geeft je ook de gelegenheid dit fantastische uitzicht bij zonsopgang te aanschouwen. Het is en blijft zeker één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld met een reden.

5. Tongariro crossing

Het Tongariro National Park is een vulkanisch gebied waar volgens de Maori mythologie de goden gevestigd zijn en is het meest bekende en oudste park van Nieuw-Zeeland. De Tongariro crossing staat bekend als één van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Het is een wandeltocht van 19 km voor de gevorderde bergwandelaar, door een aantal pittige klims. Je loopt door een indrukwekkend landschap langs kraters en smaragdgroene kratermeren. De uitzichten op Mount Ngauruhoe en Mount Ruapehu maken deze tocht helemaal compleet en zorgen voor prachtige kleurrijke foto’s.

Sawadee Reizen

Deze vijf topbestemmingen vind je bij Sawadee. Al sinds 1983 organiseren zij avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Heb jij een andere fotogenieke vakantiebestemming in gedachten? Check sawadee.nl voor meer reisinspiratie.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie