Tips voor drone fotografie en videografie

Video: tips voor drone video- of fotografie

Tieme Snijders 519 0
Heb je net een drone aangeschaft, of ben je van plan dat binnenkort te doen? Dan is deze video wat voor jou!

Sheldon Evans

In onderstaande video vertelt Sheldon Evans dat hij net een drone heeft gekocht. En zonder de handleiding te lezen meteen in al zijn enthousiasme aan de slag is gegaan. Maak deze ‘fout’ niet en lees alvorens je begint eerst de handleiding.

K.I.S.S.

In de video geeft Sheldon Evans verder wat tips voor het maken van een drone video of foto.
Ook legt hij uit welke technieken hij gebruikt. Eén van de tips die hij aanhaalt is K.I.S.S.: Keep it smooth and simple. Hoe complexer de bewegingen zijn die je maakt, hoe groter de kans is dat je met een video thuiskomt waar je eigenlijk niet zoveel mee kan.

Luxe

Met fotografie beperk je jezelf tot het nemen van foto’s vanaf de grond. Met een drone heb je de luxe dat je de lucht in kan. Gebruik dit voordeel. Vlieg extra hoog, en kom lekker dichtbij het onderwerp dat je vast wilt leggen. Houdt ook rekening met de horizon. Zorg ervoor dat je niet te veel lucht, of te veel grond op video of foto hebt.  Hou ook in gedachten dat je de horizon recht hebt.

Bekijk de video die onderaan dit artikel staat voor meer tips. Ook geeft hij namelijk nog wat tips over het bewerken van de video’s of foto’s in Lightroom of Photoshop.

afbeelding van Tieme Snijders

Tieme Snijders | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tieme