Inspiratie voor intense portretten

Video: Intense portretten maken

Tieme Snijders 613 0
Om intense portretten te maken heb je kennis nodig. Zeker op locaties ver weg, waar je bijzondere mensen portretteert in hun bijzondere woning of omgeving.

Intense portretten

Avonturier en professioneel fotograaf Mitchell Kanashkevich reist veel over de wereld en maakt bijzondere documentaire portretten. Hier hebben wij een video van, onderaan het artikel kun je de video bekijken.

Indringende foto's

Hij vertelt je in de video waar de ogen van je onderwerp naar toe moeten kijken om een indringende en indrukwekkende foto te maken van bijzondere mensen. In de video legt hij uit hoe je emoties als kracht, angst, geluk vastlegt. Het klinkt als een kleine nuance, waar de ogen moeten kijken. Maar dat is het niet. Mitchell vertelt je wat het verschil is tussen een geportretteerde die recht in de camera kijkt, of een geportretteerde die weg kijkt. Iemand die recht in de camera kijkt kan zich bijvoorbeeld zelfverzekerd voelen. Als een geportretteerde ergens anders naar kijkt kan het voor degene die naar de foto nieuwsgierigheid opwekken: waar kijkt hij of zij naar toe? Wat gebeurt er buiten het frame?

De Video

Nieuwsgierig geworden naar de uitleg van Mitchell Kanashkevich, bekijk dan snel de video:

 

 

 

Bekijk deze intense portretfoto van Martin Muller.

afbeelding van Tieme Snijders

Tieme Snijders | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tieme