Verzetsmuseum Amsterdam fotowedstrijd ter ere van Cas Oorthuys

Redactie DIGIFOTO Pro 1026

Nog t/m 14 januari 2024 vertoont Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Cas Oorthuys, verzetsfotograaf. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling en ter ere van deze iconische fotograaf, organiseert het museum een fotowedstrijd voor iedereen met een passie voor fotografie. De winnende foto's worden opgenomen in de tentoonstelling en gepubliceerd in Het Parool. Foto's kunnen worden ingestuurd t/m 15 oktober 2023.

Fotowedstrijd ter ere van Cas Oorthuys

Cas Oorthuys maakt tijdens zijn leven maar liefst een half miljoen opnames en draagt bij aan minstens tweehonderd fotoboeken. Met zijn fotoseries vertelt hij altijd een verhaal. Van stiekeme foto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, tot arbeiders in fabrieken en herrijzende steden tijdens de wederopbouw. Ook gaat hij vaak op reis, van Europa tot Afrika. En uit die verhalen blijkt, door zijn hele oeuvre heen, de betrokkenheid bij zijn medemens.

Het Verzetsmuseum roept iedereen met een passie voor fotografie op de camera ter hand te nemen en aan de slag te gaan met de voor Oorthuys belangrijke thema's 'Verzet' en 'Medemenselijkheid'. Ook vraagt de organisatie om gebruik te maken van minimaal één van de typische ‘Cas Oorthuys-stijlelementen’: zwart-wit, vierkant formaat of 'Hipshot'.

Iedere deelnemer kan t/m 15 oktober 2023 één foto insturen. Naast opname in de tentoonstelling en publicatie in het Parool, winnen de beste fotografen ook een hoogwaardige afdruk van hun foto op aluminium.

Meer informatie over deelname, prijzen, voorwaarden en de jury is te vinden op de website van het Verzetsmuseum. Hierop staan ook alle reeds ingezonden foto's. www.verzetsmuseum.org/nl/fotowedstrijd-cas-oorthuys

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie