De nachtmerrie van iedere fotograaf: verlies van werk

Veilige en efficiënte methode voor het maken van back-ups

Remco Stunnenberg 980 0
Het is de nachtmerrie van iedere fotograaf: het verlies van werk als gevolg van een computer- of harde schijfstoring. Dat wil je echt niet én het hoeft ook helemaal niet.

De Britse landschapsfotograaf Adam Karnacz ontwikkelde een veilige en efficiënte methode voor het maken van back-ups van al je kostbare bestanden. Een methode die hij graag met jou deelt.

Nachtrust bevorderen

Het kost even wat tijd om dit back-up systeem goed neer te zetten maar het zal uiteindelijk jouw digitale leven vereenvoudigen én heel belangrijk je nachtrust bevorderen. Want zeg nu zelf, je moet er toch echt niet aan denken dat jouw kostbare werk verloren gaat?

Vanzelfsprekend maar toch

In onderstaande video legt Karnacz zijn methode uit. Hij geeft bovendien belangrijke tips. Zo vertelt hij onder andere hoe belangrijk het is om altijd twee exemplaren van je werk op te slaan op twee verschillende back-up bronnen.  En hoe vanzelfsprekend dit wellicht ook klinkt, er zijn nog altijd fotografen die dit niet doen.

Geen kwaad

En ook al heb jij voor jezelf een goede back-up oplossing, dan nog kan het geen kwaad om naar het verhaal van Karnacz te luisteren. 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco